Vizsgálat a csőd miatt

A mérkőzésről tudósított: SINKOVICS GÁBORA mérkőzésről tudósított: SINKOVICS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.11.09. 23:29
Címkék
Mindkét csapat számára egyértelmű volt a cél: felzárkózni. A Siófok a kiesés elől menekül, a Zalaegerszeg pedig szeretne „tapadni” az élmezőnyre. Kiélezett meccsre volt tehát kilátás, amely végül biztos vendéggyőzelmet hozott. A siófokiak mármár reménytelen helyzetbe kerültek.

A Diósgyőr üzent Siófokra.

Ennek az üzenetnek a lényege: csináljátok utánunk, ha képesek vagytok rá. A DVTK szombaton bravúrgyőzelmet aratott Debrecenben, és így kilenc ponttal húzott el a még kieső helyen lévő Siófoktól. Érződött is a feszültség a Balaton-parti klub háza táján a vasárnap délutáni találkozó előtt. Nemes Ferenc klubtulajdonos elgondolkodva majszolta a szendvicseket, és mintha önmagát is szuggerálná ezzel, azt hajtogatta: „Sikerülnie kell, meglesz a három pont!” Majd hozzátette: „A város nagyon akarja a futballt és az első osztályt.”

Érdemes-e százmilliókat pumpálni a magyar futballba?

Ez a kérdés Siófokon is felvetődhet. Mert bizony olykor-olykor csupán néhány százan, jobb esetben egy-kétezren ülnek a lelátón, miközben a csapat költségvetése 180–200 millió forint évente. Ebben benne van magántőke és a helyi önkormányzat támogatása is. Most valóban minden dicséretet megérdemel a siófoki városvezetőség, amely ezen az őszön mintegy 270 millió forintot áldozott a futballra, felújította az eredményjelző táblát, felszerelte a székeket a lelátón, megépített két műfüves pályát, és a téli poreci edzőtáborozás költségeit is előteremtette a csapatnak. A csapatnak, amelyet most már egyértelműen kiesőjelöltként emlegetnek.

Mert hiába bízott a győzelemben Nemes Ferenc, a Zalaegerszeg visszafogott játékkal, rengeteg elhibázott ziccerrel együtt is könnyedén intézte el a hazaiakat. A siófokiak a második félidőre rendkívül fáradt, hitehagyott társaság benyomását keltették, talán még a leglelkesebb szurkolók sem hittek abban, hogy sikerül fordítaniuk.

A nagy kérdés: talpra lehet-e állni ebből a helyzetből? Behozható a kilencpontos hátrány?

A találkozót követően Détári Lajos érthetően elkeseredettnek s feszültnek tűnt. Amikor a siófokiak szakmai vezetője elmondta a kötelező értékelést, lehuppant a fotelbe, és csak anynyit jegyzett meg: „Hihetetlen, milyen gólokat kapunk. Hiába magyarázom nekik, hogy figyeljenek oda… Sok, valóban soknak tűnik a kilencpontos hátrány, de azon leszünk, hogy ledolgozzuk. Hogy velem vagy mással, azt majd a klubvezetőség eldönti…”

Nemes Ferenc rendkívül szűkszavúnak bizonyult a találkozó után, ám az a rövidke mondat, amelyet sebtiben elejtett, sokatmondónak tűnt: „Meg kell vizsgálnunk, hogy szakmailag minden rendben van-e a csapatnál…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik