Alexander Frei: Az álmom szertefoszlott, de a csapaté tovább él

Csillag Péter (Róma)Csillag Péter (Róma)
Vágólapra másolva!
2008.06.09. 17:31
Címkék
Alexander Frei két nappal súlyos sérülése után sem volt túl jó kedvű, de elmondta, bízik benne, hogy Svájc nélküle is képes lesz jól teljesíteni. A csapatkapitány hozzátette, egész Svájc egy csapatként küzd az Európa-bajnokságon. Jakob „Köbi” Kuhn fiainak vasárnapi edzésére rengeteg helyi szurkoló volt kíváncsi, akik nagy lelkesedéssel bíztatták kedvenceiket a gyönyörű környezetben megtartott gyakorláson.
A KÉPRE KATTINTVA MEGNÉZHETI A SVÁJCIAK EDZÉSÉRŐL KÉSZÍTETT FOTÓINKAT
A KÉPRE KATTINTVA MEGNÉZHETI A SVÁJCIAK EDZÉSÉRŐL KÉSZÍTETT FOTÓINKAT
A KÉPRE KATTINTVA MEGNÉZHETI A SVÁJCIAK EDZÉSÉRŐL KÉSZÍTETT FOTÓINKAT
A KÉPRE KATTINTVA MEGNÉZHETI A SVÁJCIAK EDZÉSÉRŐL KÉSZÍTETT FOTÓINKAT

Alexander Frei két nappal sérülése után sajtótájékoztatót tartott, melyen elmondta érzéseit sérülésével és Svájc nemzeti csapatával kapcsolatban.

„Az álmom szertefoszlott, de a csapaté tovább él. Már a nyitómérkőzés előtt elmondtam az újságíróknak, hogy nemzetünk egy csapatot alkot az Európa-bajnokság alatt, és a válogatott tovább fog küzdeni, bármi is történjen” – jelentette ki a mankókkal érkező Frei.

„El kell mondanom, hogy sok könnyet hullajtottam az elmúlt 48 órában. Már a sérülésem pillanatában tudtam, hogy számomra véget ért az Eb. Ez megmagyarázza az eset utáni reakciómat. Nem sokat aludtam az elmúlt két napban” – tette hozzá.

Frei sérülése a válogatott mellett nagy veszteség a svájciaknak is, akik egyik legnagyobb kedvencüket „vesztették el”. A Nemzeti Sport munkatársának beszámolója szerint Svájc vasárnapi edzésén a rengeteg kiérkező szurkoló közül nagyon sokan viselték a csapatkapitány mezét.

Jakob „Köbi” Kuhn fiai gyönyörű környezetben készültek vasárnap a következő, Törökország elleni csoportmeccsre. Az ötödosztályú FC Freienbach pályája Svájc főhadiszállásához esik közel.

A sok-sok kilátogató szurkoló úgy bíztatta a svájci csapatot, mintha csak egy Eb-mérkőzésen lenne, a kiskapus játék során esett gólokat, cseleket hatalmas ováció kísérte.

A nemzeti csapat tagjai is kifejezték kötődésüket a szurkolók felé, Köbi Kuhn a gyakorlás elején magához rendelte a futballistákat, akik a rövid értekezlet után kimentek a pálya szélén összegyűlt rajongókhoz, és megtapsolták őket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik