Bellingham kikerülhet az angol válogatott kezdőjéből?

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.28. 10:23
Jude Bellingham sokaknál kimaradt, Bukayo Saka többeknél balhátvéd lenne Szlovákia ellen (Fotó: Getty Images)
Az angol Sky Sports újságírói kiválasztották, kiket küldenének pályára az angol labdarúgó-válogatott Szlovákia elleni, vasárnapi nyolcaddöntőjén a németországi Európa-bajnokságon.

Rob Dorsett, Nick Wright, Sam Blitz és Ben Grounds is úgy ítélte meg, hogy a Real Madriddal Bajnokok Ligája-győztes Jude Bellinghamnek inkább pihennie kellene, hogy a torna későbbi szakaszában frissebb legyen – még ha ebben van is kockázat.

Peter Smith nem hagyná ki Bellinghamet, ugyanakkor több változást is eszközölne: a védelem jobb oldalán Trent Alexander-Arnold kapna lehetőséget, míg védekező középpályásként Declan Rice mellé nem a liverpooli védő vagy Connor Gallagher, hanem Kobbie Mainoo kerülne be, előttük, Bellingham és Harry Kane két oldalán viszont nem Bukayo Saka és Phil Foden, hanem Cole Palmer és Anthony Gordon kezdene.

Szintén több helyen változtatott Lewis Jones is, akinél a védelem bal oldalára kerülne be a sérüléséből felépült Luke Shaw, Rice társa Mainoo lenne, s bár Sakát ő sem hagyná ki, a harmadik gyermeke születése miatt hazautazó, s emiatt több edzést kihagyó Phil Foden helyén ugyancsak Gordonnak adna lehetőséget.

Adam Smith húzta a legváratlanabbat, Alexander-Arnold, Mainoo és Palmer is bekerült, ráadásul úgy, hogy Saka, Bellingham, Foden és Kane sem maradt ki – ehhez viszont a kényszerbalbekk Keiran Trippier helyett játszana az Arsenal jobbszélsője balhátvédet, ahogy Oliver Yew-nál is balhátvéd lenne Bukayo Saka.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
EGYENES KIESÉSES SZAKASZ

NYOLCADDÖNTŐ
JÚNIUS 29. – SZOMBAT
18:00: Svájc–Olaszország, Berlin (38. mérkőzés)
21:00: Németország–Dánia, Dortmund (37. mérkőzés)
JÚNIUS 30. – VASÁRNAP
18.00: Anglia–Szlovákia, Gelsenkirchen (40. mérkőzés)
21.00: Spanyolország–Grúzia, Köln (39. mérkőzés)
JÚLIUS 1. – HÉTFŐ
18.00: Franciaország–Belgium, Düsseldorf (42. mérkőzés)
21.00: Portugália–Szlovénia, Frankfurt am Main (41. mérkőzés)
JÚLIUS 2. – KEDD
18.00: Románia–Hollandia, München (43. mérkőzés)
21.00: Ausztria–Törökország, Lipcse (44. mérkőzés)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik