Banó-Szabó Bence: Tizenöt gólpassz? Legyen így!

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.28. 11:42
null
Banó-Szabó Bence, a KTE támadó középpályása beszélt az edzés előtti feladatokról, a várakozásairól és csapattársa, Nagy Krisztián reménye is szóba került.

Friss levegőt szív, kutyát sétáltat, elindítja a napot – Banó-Szabó Bencének, a Kecskeméti TE 24 éves támadó középpályásának a reggeli edzés előtt még akad tennivalója.

„A párommal imádjuk az egyéves maltipoo fajtájú kutyánkat, a neve Lion, mert úgy néz ki, mint egy kis oroszlán    – mondta lapunknak a kecskemétiek futballistája. – Igényli a reggeli sétákat, én pedig szívesen viszem. Engem is feltölt, s ilyenkor rendezem a gondolataimat, eltervezem a napomat, vagy ha megy a bajnokság, fel­elevenítem a legutóbbi meccsünket. A nyári szünet jól alakult, feltöltődtem, így a felkészülés előtti két hétben már jólesett a kötelezően előírt edzések elvégzése. A tavaly júliusi combsérülésem után decemberben térhettem vissza a pályára, a tavasszal fokozatosan kaptam egyre nagyobb terhelést, a lábam rendbe jött, nincsenek fájdalmaim. A legfontosabb célom nem is lehet más, mint hogy egészséges maradjak.”

Hogy a KTE mire lehet képes a következő idényben, érdekes kérdés – a csapat tavaly nyáron ezüstérmet szerzett újoncként, az idén a hatodik helyre futott be, mindkét eredmény bravúrnak mondható. A klub eddig Kotula Mátét és Papp Milánt szerződtette Kazincbarcikáról, míg Kovács Barnabás Zalaegerszegről, Vattay Márton pedig Putnokról érkezett. A nevek hallatán valószínűleg senkinek sem ugrik meg a vérnyomása, de Szabó István vezetőedző és a KTE vezérkara az elmúlt években is bizonyította, figyelik az alacsonyabb osztályú együtteseket, s rendre jó játékosokra lelnek. Ami a távozókat illeti: Iyinbor Patrick és Nagy Olivér visszatért a Ferencvároshoz, Szendrei Ákos a DAC-hoz. Horváth Krisztoferről nem mondott le a KTE, de ő várhatóan visszatér a Torinóhoz – hogy az olasz klubnál marad-e vagy sem, még nem lehet tudni.

„Horváth Krisztofer búcsúja nagy érvágás lenne, hiszen az előző bajnoki idényben szerzett tizenegy gólt és adott hét gólpasszt, elévülhetetlen érdemeket szerzett a biztos bennmaradásban. De már korábban is megmutattuk, ha kulcsemberek esnek ki, például Nagy Krisztián és Nikitscher Tamás, vagy éppen fontos láncszemek távoznak – elég például Katona Bálintra, Szuhodovszki Somára vagy Szalai Gáborra gondolni –, akkor sem omlik össze a csapat, van tartása. Az érkezők beleillenek a klub elképzeléseibe, s lehet, a következő idényben nem szerzünk annyi gólt, de ha stabilan védekezünk, az egy nullás győzelmek is ugyanannyit érnek. Ami engem illet: edző-édesapám, Szabó István mondta a napokban Nagy Krisztiánnak, hogy látszik, jobban szeretem, ha labdával dolgozunk. Erre azt mondta Krisztián, nincs ezzel semmi gond, de akkor adjak tizenöt gólpasszt a következő idényben. Legyen így!”

Meccs az olasz Eb-győztes ellen

A KTE szombaton a Tiszakécskével játszik felkészülési mérkőzést idegenben 9.30-tól. Vasárnap elutazik az együttes a szlovéniai edzőtáborba, Radencibe, ahol két edzőmeccs vár rá: július 3-án, szerdán az ukrán első ligás Lvivvel, majd három nappal később, szombaton a horvát első osztályú Slaven Belupóval méri össze tudását. Ezután Ausztriába utaznak a lila-fehérek, ahol a katari Al-Arabival játszanak július 10-én, szerdán. Ebben a csapatban szerepel az Eb-győztes olasz középpályás Marco Verratti, aki kilencszer nyert francia bajnoki címet a PSG-vel. Július 13-án, szombaton 10 órától a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, majd 15 órától a Békéscsaba ellen játszik a KTE. A bajnoki rajt előtti főpróbára július 20-án vagy 21-én kerül sor, hogy ki ellen, még derült ki.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik