MTK: hogy lesz ebből aranyérem? (folytatás)

A mérkőzésről tudósított: SINKOVICS GÁBORA mérkőzésről tudósított: SINKOVICS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.03.18. 00:26
Címkék
Egyemberes csapat lett a bajnoki címre törő MTK: a tabella élén álló kék-fehérek Kanta Józsefnek köszönhették, hogy eredményesek voltak. Szerencsés csapatnak mondható a DVTK: a diósgyőriek úgy egyenlítettek a 91. percben, hogy Honma Kauzo gólját lesállás és kezezés előzte meg.

szerződtetjük Kouemahát, Benjamint, Milan Davidovot vagy Foxit, akkor most legalább tíz ponttal vezetünk. Ám nálunk szó sincs ilyesmiről. Bajnokok akarunk lenni, ezt nyugodtan kijelenthetem, de a saját gyerekeinkkel!”

Ezek a saját nevelésű ifjak Mladen Lambuliccsal, Végh Zoltánnal és Kulcsár Tamással kiegészülve nagy-nagy lendülettel kezdték meg a hétfői mérkőzést. Az első néhány percben úgy tűnt, hogy ötöt rámolnak be a Diósgyőr kapujába, aztán visszavettek a tempóból, és az egyre erősebb szél is zavarta a hazaiak játékát. Pedig igyekezniük kell a kék-fehér ifjaknak, mert a nyáron jönnek a még fiatalabbak. Molnár Marcell, Gosztonyi András, Csiri Norbert, Pölöskei Zsolt, Eppel Márton és a többiek. Nincs megállás, nem csupán a Sándor Károly Akadémia ontja a tehetségeket, az MTK-ban már a jóval fiatalabbakkal is foglalkoznak. Domonyai László épp most tartott szülői értekezletet az 1997-es születésű lurkók szüleinek, és megígérte nekik: „Hozzák ide a gyerekeiket, mert ebben a klubban lehetnek leghamarabb első osztályú futballisták.”

Tehát már nem kérdés, hogy az MTK most is a bajnoki címre tör. S ez még akkor is igaz, ha a tavasszal minden rangadóját idegenben játssza: a kékek már túl vannak az újpesti győzelmen, de vár még rájuk debreceni, kispesti, győri és zalaegerszegi kiruccanás. Ám a Hungária körúton nem néznek ennyire előre. Ahogy Domonyai László elmondta, mindig csak a következő meccsre koncentrálnak, például arra, hogy középpályásaik lehetőleg 10-11 kilométert fussanak, amely az európai élvonalra jellemző teljesítmény.

S ha már Európa: az MTK háza táján lelkesen figyelik az Arsenalnál folyó munkát, kimondva-kimondatlanul ugyanazt az utat szeretnék bejárni (természetesen magyaros körülmények között…), mint a londoni piros-fehérek. Ott is, itt is fiatalok alkotják a csapatot, és Arsene Wengert ugyanúgy megviseli egy-egy vereség, ahogy Garami Józsefet is.

Ezen a hétfőn senki sem ejtette ki a kudarc szót, az a néhány száz MTK-drukker, aki az ülésbe kapaszkodva dacolt a széllel, vagy azok a dobbal és síppal felszerelt gyerkőcök, akik a második félidő tiszteletére görögtüzet gyújtottak, csak a győzelemre gondoltak. Igaz, egy bajnoki címre törő listavezető csapat szurkolója nem is gondolkodhat másként.

A csapat aztán visszafogott teljesítménnyel rukkolt ki, a kék-fehérek közül ezen a napon igazából csak Kanta József futballozott. A Diósgyőr megérdemelten vitt el egy pontot, ám a hazai drukkerek egy része így is megtapsolta a kedvenceket. Azt talán ők sem tudják még, hogy az MTK vezetősége már megegyezett az újpestiekkel, hogy akár Bajnokok Ligája-selejtezőt, akár UEFA-kupa-mérkőzést a Megyeri úti Szusza Ferenc Stadionban játszhat majd az ősszel a kék-fehér gárda.

Feltéve, ha olyan helyen végez... A hétfőn látott MTK nem tűnt bajnokesélyes csapatnak, még akkor sem, ha a Diósgyőr nagy játékvezetői tévedésnek (leshelyzet után kezezés előzte meg a vendéggólt) köszönhette az egyenlítést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik