Szeretnék jól kiejteni a nevét (folytatás)

LIPCSEI ÁRPÁD és MEGGYESI BÁLINT jelenti EindhovenbőlLIPCSEI ÁRPÁD és MEGGYESI BÁLINT jelenti Eindhovenből
Vágólapra másolva!
2008.01.14. 00:14
Címkék
Eindhoven gyanúsan csendes vasárnap, a kávézók tíz órakor még üresek és sötétek, a De Herdgangon viszont zajlik az élet. A PSV szerény küllemű, családias hangulatú, mégis minden igényt kielégítő edzőbázisáról, pontosabban a Dzsudzsák Balázzsal a soraiban szombat este a Feyenoord elleni rotterdami rangadót 1–0 megnyerő csapat tréningjéről a hollandok által véresen komolyan vett nyugodalom napján sem hiányoznak a szurkolók.

Aztán persze véleményt is formálnak a játékos szombat esti bemutatkozásáról.

A madáchi falanszterben nem annyira egyhangú az élet, mint amennyire egybecsengenek a hozzászólások. A lényeg zanzásítva: ideges kezdés, bátrabb folytatás és a remény, hogy idővel még jobb lesz a magyar, akinek hogy is ejtik pontosan a nevét? A hangsúlyt a „még”-re helyezik a megszólalók, ergo a PSV szurkolóit általános elégedettséggel tölti el, amit szombat este a 22 éves középpályástól láttak.

Már aki látta…

Egy negyvenes apuka családi programként értelmezi a vasárnap délelőtti edzéslátogatást, négy tipegővel az oldalán érkezik.

Tekintettel arra, hogy három lány mellett a legkisebb a fiú (legfeljebb kétéves…), arra a következtetésre jutunk, a családfő keze maga felé hajlott a matiné programjának meghatározásakor. Önfeledten fotózza az időközben befutó első csapat futballistáit, miközben a szombat esti rangadó részleteiről faggat bennünket, amelyet – sajnos, fűzi hozzá – a televízióban sem sikerült megnéznie.

A Rotterdamban 1–0-ra nyerő együttest Sef Vergoossen vezetőedző megbontja: a Feyenoord elleni kezdőcsapat tagjainak klasszikus regenerációs tréningjét maga vezényli le, a többieket egyik segédje, Jan Wouters gondjaira bízza.

Egy 1988-as Európa-bajnok a pályaedző.

Már az sem számít, ha a város csúnyácska…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik