Futács Márkó kénytelen befejezni a pályafutását

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.28. 13:28
Futács Márkó kénytelen visszavonulni (Fotó: Török Attila)
Fájdalmai miatt kénytelen befejezni pályafutását a háromszoros magyar válogatott támadó, Futács Márkó – számolt be róla honlapján a klubja, az NB II-es Bp. Honvéd.

A 34 esztendős Futács Márkó hosszabb, közel féléves kihagyás után áprilisban kapott szerződést a labdarúgó NB II-ben szereplő Honvédnál, abban a reményben, hogy tudásával, tapasztalatával segíti a csapatot.

A támadó szerződtetésekor végzett előzetes orvosi vizsgálatokon a szakemberek ugyan mindent rendben találtak, de a csapatedzések terhelése mellett Futácsnál újra térdfájdalmak jelentkeztek, ezért úgy döntött, hogy befejezi a pályafutását – közölte a Honvéd. 

Futács Márkó az FTC-nél nevelkedett, azonban még U17-esként légiósnak állt, viszont a francia Nancy első csapatában nem tudott bemutatkozni. A csatár ezt követően légióskodott Németországban (Werder Bremen, Ingolstadt) és Angliában (Portsmouth, Leicester, Blackpool) is, ám a Leicester 2013-ban kölcsönadta a DVTK-nak, majd annak lejárta után nem maradt a „rókáknál” és a török Mersinhez szerződött, ahonnan két évvel később távozott és lett a horvát Hajduk Split játékosa.

Futács 2018 nyarán távozott a dalmáciai gárdától, ám klubot csak fél évvel később talált magának, amikor az akkor Vidi FC néven futó Fehérvár szerződtette, ahonnan még továbbigazolt Zalaegerszegre, aztán az Olimpija Ljubljanához is, s a szlovén fővárosból tért vissza végleg Magyarországra, az MTK-hoz, melytől 2023 szeptemberében távozott, s azóta egészen az áprilisi honvédos szerződtetéséig nem volt csapata.

Futács a magyar válogatottban három mérkőzésen lépett pályára: még 2014-ben, Pintér Attila irányítása alatt Finnország, Albánia és Kazahsztán ellen összesen 80 percet kapott a nemzeti együttesben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik