Korábbi ferencvárosiakkal erősít a női kézilabda NB I-ben újonc Esztergom

P. B.P. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.28. 12:27
Fotó: Dömötör Csaba
Az elsődleges cél a bentmaradás az Elek Gábor által irányított, női kézilabda NB I-be frissen feljtutot Esztergomi Vitézeknél, amely jelentős szponzorral a háta mögött indul neki az új idénynek.

Látványos csapatbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót tartott kedd délben a női kézilabda élvonalba frissen feljutott Esztergomi Vitézek. A nem szokványos eseményre sok szurkoló és támogató volt kíváncsi.

Hernádi Ádám polgármester köszöntőjében elmondta, nagyon gyorsan vált valóra egy álom, egyúttal a csapatot, a szakmai stábot, a szurkolókat és a támogatókat is beleértve egy közösségformáló folyamat részeként lett újra NB I-es garnitúrája a városnak.

„NB I megérkeztünk. Hajrá, Esztergom!” – zárta mondandóját a városvezető.

Az Eszetrgomi Vitézek RAFC alapító-elnöke, Neuzer András kiemelte, az első osztályú klubokat is számítva az esztergomi hazai mérkőzések vonzották a hatodik legtöbb nézőt, azaz kíváncsiak a kézilabdázókra. A klubvezetőnek az igazi eredményt az jelenti, ha a következő években sikerül beépíteniük a helyi saját nevelésű tehetségeket az első osztályú keretbe.

A szakmai munkáért a jövőben is a korábbi ferencvárosi sikertréner, Elek Gábor felel vezetőedzőként (munkáját trénerként továbbra is segíti Karvalics Tamás és a kapusokkal foglalkozó Alena Abramovics), a játékoskeretben pedig többek között marad a junior Európa-bajnok kapus, Herczeg Lili, a balszélső Hajtai Vanessza és a korábbi 147-szeres válogatott irányítóklasszis, Szucsánszki Zita is.

Érkezik mások mellett az NB I-től búcsúzó NEKA tehetséges balátlövője, Faragó Lea, a székesfehérvári Alba FKC kapusa, Tóth Nikolett, a Dunaújváros EHF-kupa-győztes védekezőspecialista beállója, Nick Viktória, illetve a Váctól az egyaránt ferencvárosi nevelésű balszélső, Ballai Anna (aki az elmúlt hétvégén elszenvedett keresztszalag-szakadásából lábadozik a következő hónapokban) és az irányító Ballai Borbála. A zöld-fehéreknél töltött évek után újra Elekkel dolgozhat a bajnok és Magyar Kupa-győztes FTC rutinos beállója, Kisfaludy Anett, továbbá a jobbszélső Kovács Anett. Két friss bajnok ferencvárosi tehetség, Kármán Luca és Horváth Fanni szintén érkezik.

Amire egy évvel ezelőtt szövetkeztünk, hogy előbb-utóbb NB I-es csapatunk legyen, megcsináltuk – szögezte le az elmúlt kiírásban hivatalosan szakmai igazgatóként dolgozó Elek Gábor. – Nyilván közhely, de igaz: egy feljutó csapatnak nem lehet más célja, mint a bentmaradás. Mi azért ennél egy kicsit többre vágyunk, de most még nem tudom megjósolni, hogy mennyivel többre, viszont mindenképpen szeretnénk olyan helyezést elérni, hogy egy percig ne kelljen aggódnunk a kiesés miatt. Rendkívül fontos, hogy szerethető csapatot szeretnénk kialakítani, ehhez megvan az alap, azok a játékosok, akikkel ezt meg lehet valósítani. Mostantól a munkáé lesz a főszerep.”

A városnak legutóbb húsz éve volt élvonalbeli női kézilabdacsapata az Esztergomi KSE révén. A nyolc éve alakult, története első NB I-es idényére készülő mostani együttes július 11-én kezdi el a nyári alapozást 20 tagú játékoskerettel. Az egyesület névadó szponzora a MOL Nyrt. lesz.

 

„Gondolkoztam már rajta, hogy milyen szerepem lesz a sok fiatal csapattárs között, remélem, felnövök a feladathoz és segíteni tudom őket a pályán és azon kívül is. Nagyon fontos, hogy jó közösséget alkossunk, hogy szeressük egymást és a közönség is szeressen minket. Változatlanul nagyon szeretek kézilabdázni, sok erő és motiváció van bennem, ez egy új projekt, új lehetőségekkel, amit élvezni kell és kihasználni.”
KISFALUDY Anett, az Esztergom beállója
„Remélem, nem lesz különbség az előző és a következő idény között és az NB I-ben is megálljuk a helyünket. Egy család vagyunk, mindenki megtalálja a közös hangot mindenkivel.”
HAJTAI Vanessza, az Esztergom balszélsője

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik