Ma sem játszik Marozsán a Garroson, Fucsovicsék párosa visszalépett

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.05.29. 18:00
Ezen a pályán nem játszik ma Marozsán (Fotó: AFP)
A Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokság 4. napján sem volt kegyes az időjárás a teniszezőkhöz, nem sokkal déli 12 óra előtt ugyanis elkezdett esni az eső, ami miatt a nyitott pályákon zajló meccsek félbeszakadtak. A szervezők délután negyed hatkor közölték, a játék ezeken a pályákon ma már nem folytatódik. Ennek értelmében tehát Marozsán Fábián sem lép szerdán pályára: a magyar éljátékos a 2017-es világbajnok, a verseny 10. kiemeltje, Grigor Dimitrov ellen játszik a férfi egyes második fordulójában. Szerdán az is kiderült, hogy a férfi párosok versenyétől visszalépett Fucsovics Márton és a finn Emil Ruusuvuori kettőse.

 

Marozsán Fábián a mai meccsek halasztásával már második napja vár arra, hogy a hétfői első meccse után ismét pályára léphessen, kedden a brazil Fernando Romboli oldalán játszott volna a 11. kiemelt olasz Simone Bolelli, Andrea Vavassori egység ellen, ám az eső miatt későbbre került a meccsük. Ami a férfi páros mezőnyének másik magyar indulóját illeti, szerdán kiderült, hogy Fucsovics Márton mégsem indul Ruusuvuorival. Az ellenfelük a második helyen kiemelt Rohan Bopanna, Matthew Ebden indiai, ausztrál páros lett volna, ám a torna hivatalos honlapján már nem szerepel a magyar, finn kettős neve a férfi párosok sorsolásánál. Ugyanakkor a torna idei kiírásának Wikipedia-oldalán már a Sumit Nagal, Sebastian Ofner indiai, osztrák duó szerepel Fucsovicsék helyén Bopannáék ellenfeleként.

A szerdai meccsek elhalasztásával az is eldőlt, hogy tovább csúszik Babos Tímea bemutatkozása: a párosban kétszeres Garros-bajnok teniszező az orosz Irina Hromacsjovával indul, és a 11.-ként rangsorolt Sara Errani, Jasmine Paolini olasz duó ellen lép pályára. Szintén ott van a női párosok mezőnyében Bondár Anna, aki a belga Greet Minnennel az oldalán szerepel, és a 13. helyen kiemelt Ulrikke Eikeri, Ingrid Neel norvég, észt kettős ellen játszik. Majd – egyszer.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik