Kitakarított az elnök!

SOMOGYI ZSOLT, SZÖLLŐSI GYÖRGYSOMOGYI ZSOLT, SZÖLLŐSI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2007.06.12. 13:03
Címkék
Több mint háromórás, rendkívüli ülést tartott az MLSZ elnöksége. A grémium felmondta Berzi Sándor korábbi főtitkárral és az utánpótlásban dolgozó Nyilasi Tiborral kötött szerződését, és megbüntette a válogatott edzőtáborát a görögországi Eb-selejtező előtt elhagyó Huszti Szabolcsot. A Hannover légiósa ebben az évben nem léphet pályára a válogatottban.

1. HUSZTI ÜGY1. HUSZTI ÜGY

Az elnökségi ülés első néhány percében még beengedték a sajtó munkatársait. Ekkor Kisteleki István, az MLSZ elnöke közölte, a magyar válogatott teljesítményéről jövő csütörtökön (június 21.) esik szó, majd tájékoztatta az egybegyűlteket arról, hogy a Választott Sport Döntőbíróság a Haladástól levont pontok ügyében az MLSZnek adott igazat. „Az APEH-ügyet és a Huszti Szabolcs-féle történetet szerintem jobb lenne magunk között, zárt ülésen megvitatni, kérem, szavazzátok meg” – javasolta az elnök, és a tagok engedelmeskedtek. Azon fennakadhattunk volna, hogy a „kérem, szavazzátok meg” nem ugyanaz, mint a „kérem, szavazzatok erről”, de mindegy... A lényeg, hogy kitessékeltek bennünket a teremből.

Este negyed hét után Kisteleki István kiviharzott a teremből, majd egy másik szobába invitálta a sajtó munkatársait spontán tájékoztatóra. Itt megtudtuk: az MLSZ elnöksége úgy döntött, hogy Huszti Szabolcs 2007. december 31-ig nem léphet pályára a magyar labdarúgó-válogatottban.

„Az elnökségi ülésen leginkább erről a témáról beszélgettünk – mondta Kisteleki István. – Nem tagadom, időnként ütköztek az álláspontok. Meghallgattuk Várhidi Péter szövetségi kapitány beszámolóját az esetről, és az elnökség tagjai megismerkedhettek Huszti Szabolcs álláspontjával is. Végül úgy határoztunk, hogy Huszti Szabolcs játékától ebben az évben tekintsen el a szövetségi kapitány. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a magyar labdarúgás nincs abban a helyzetben, hogy bármelyik játékosról lemondjon, és tisztában vagyunk azzal is, hogy a döntéssel magunkat sújtjuk, de hosszas tanakodás után végül abban maradtunk: szilárd morális alapok nélkül nem képzelhető el a nemzeti csapat munkája.”

Az MLSZ elnöke szerint Huszti Szabolcs azzal, hogy a két Európa-bajnoki selejtező előtt elhagyta az edzőtábort, nem a szövetségi kapitánynak, nem az MLSZ-nek, hanem a csapatnak, a játékostársaknak okozott kárt. Az elnök kifejezte abbéli reményét, hogy Huszti Szabolcs, mint minden magyar labdarúgó, tanul az esetből, és bízik benne, hogy a Hannover légiósa 2008. január elsejétől újra a magyar válogatott meghatározó egyénisége lesz.

„Eredményeket nem garantálhatunk a futballban, noha sokat dolgozunk azért, hogy szülessenek sikerek – magyarázta az elnök. – De garantálnunk kell a sziklaszilárd morált, hogy a fiatalok előtt megnyíljon az út a fejlődésre ebben a közegben. Magánemberként vagy egykori edzőként magam is sajnáltam, hogy Huszti Szabolcs nem volt ott ezen a mérkőzésen, de nem az én dolgom, ki játszik és ki nem, sőt nem is a futballistáé – hanem a kapitányé. A játékos sohasem döntheti el, hogy neki a kezdőcsapatban vagy a kispadon van a helye. Márpedig ha valaki azért, mert csak csereként számolnak vele, elhagyja az

Folytatás a 3. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik