Védekezésből jeles

GYÖNGYÖSI BALÁZS, VARGA CSABAGYÖNGYÖSI BALÁZS, VARGA CSABA
Vágólapra másolva!
2007.05.04. 23:44
Címkék
Thomas Kelley vezérletével hazai pályán, remek hangulatú mérkőzésen fölényes győzelmet aratott a Szolnok a Nyíregyháza ellen a negyeddöntő harmadik mérkőzésén.

A negyeddöntő harmadik felvonása kísértetiesen emlékeztetett az április 13-i Szolnok–Albacomp kupaelődöntőre, hiszen azt a mérkőzést is péntek este, telt ház előtt rendezték, s az óra akkor is már az első negyed első percében felmondta a szolgálatot (ezúttal a támadóidőt jelző szerkezet hibásodott meg). A több mint tízperces kényszerszünet után döcögősen folytatódott a játék, pontatlanul dobtak a hazaiak, de igazán a nyíregyháziak sem találták a ritmust. A nyolcadik percben Pavel Frána tőle szokatlan módon a hárompontosvonalon túlról talált be a gyűrűbe, a következő támadásnál pedig a rá sokkal inkább jellemző mozdulattal, a palánk alól volt eredményes (8–7). Az első játékrész végén mégis a nyírségiek álltak jobban, mivel másodpercekkel a negyed vége előtt Sitku Ernő duplájával fordítottak (10–11).

A második etapban kezdett játékba lendülni az Olaj: a 17. percben előbb Molnár András triplával hívta fel magára a figyelmet, majd Thomas Kelley lerohanás utáni hibátlan ziccerével már tíz ponttal járt előrébb a házigazda (25–15). Horváth Imre rögtön időt kért, s ez gyümölcsözőnek bizonyult, hiszen játékosai Róbert László vezérletével 7–0-s rohammal két perc alatt hárompontosra csökkentették a különbséget (25–22). Ekkor a hazai csapat mestere, Pór Péter „kért szót”, s ezt követően újra lábra kapott a Szolnok. Kelley a dudaszó pillanatában dobott hármassal megnyugtató előnyhöz juttatta övéit (32–23), így a félidőben tizenhat pontnál járt.

A hazaiaknál a térfélcsere után is Kelley vitte a prímet, irányításával a 24. percben már tizenöt ponttal vezetett a Szolnok (40–25). Az amerikai irányító azonban a pontszerzésben nem maradt társak nélkül, a csereként beálló Donatas Sabaliauskas két triplával rukkolt elő, Frána pedig korlátlan úr volt a palánkok alatt. Időközben Vernard Hollins is elkapta a fonalat, a Nyíregyháza pedig védekezésben és támadásban egyaránt visszaesett. Mindezek eredményeképpen a 28. percben 54–31 állt az eredményjelzőn.

A vendégek támadójátékáról sok mindent elárul a statisztikai adat, hogy 35 perc kellett ahhoz, hogy valamelyik játékos két számjegyű dobott pontig jusson – Seth Scott sem juthatott tizenegynél tovább, mivel négy perccel a vége előtt kipontozódott. A hajrában biztosan őrizte előnyét a vendéglátó, a végjátékban Poór Péter az eddig kevés játéklehetőséget kapó Harazin Tamást és Tóth Viktort is pályára küldte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik