Jegyüzérek napja

FAZEKAS ZOLTÁN jelenti LiverpoolbólFAZEKAS ZOLTÁN jelenti Liverpoolból
Vágólapra másolva!
2007.03.07. 12:02
Címkék

Ha ezt John Lennon megér hette volna…

Liverpoolba szinte sohasem látott számú spanyol szurkoló érkezett kedden. Az 1880-tól városként jegyzett, megközelítőleg ötszázezer lakosú városban talán csak a 19. század végén volt akkora a forgalom, mint a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés napján. Az északnyugat-angliai Mersey folyó partján elhelyezkedő településen az 1900-as évek első felében a világkereskedelem negyven százaléka ment keresztül, az akkori gazdagságról impozáns építmények tanúskodnak. Azóta változott a helyzet, az iparváros nem kifejezetten a turisták kedvenc helye, ám keddre ez a tétel is megdőlt. Kedden dél után néhány perccel az Anfield Road környékén már több száz angol és spanyol szurkoló nyüzsgött. A Barca szurkolói a stadiont és az aljában lévő hivatalos üzletet látogatták és fényképezgettek, míg a Liverpool fanatikusai elsősorban jegyre vadásztak. Szinte felfoghatatlan, de egyes üzérek nem átallottak 400 fontot (hozzávetőleg 150 ezer forint) kérni egy bilétáért a nagy meccsre. Persze alig akadt vevő, hiszen már ekkor is lehetett sejteni, hogy amint közeledik a kezdés időpontja, a jegyárusok egyre olcsóbban szeretnének megszabadulni a tikettektől. Mindenesetre ez a jegyüzérek napja volt, hiszen senki sem akart lemaradni a nyolcaddöntő slágermérkőzéséről.

Kora délutánra a Barca Liverpoolba utazó fanatikusai ellepték a belvárost. Akármerre ment az ember, mindenhol sálakba burkolózó csoportokba botlott. A spanyolok nagyobbik hányada a Matthew Streeten korzózott a kellemes, 15 Celsius-fokos és napsütéses délutánon. Ez az utca arról híres, hogy a legendás Beatles zenekar innen indult világhódító útjára. Így aztán az sem volt meglepő, hogy a The Cavern nevű szent helyen – itt léptek fel az első években a gombafejűek – is szinte csak Barca-szurkolókat lehetett látni. A katalánok kedvenc csapatukról szóló rigmusaitól zengett a hangulatos föld alatti kocsma, amire feltehetőleg sohasem volt még példa.

Négy órával a találkozó előtt bedugult a Liverpool stadionjának környéke: az autók csak lépésben haladtak, a tömeg pedig lassan hömpölygött az impozáns létesítmény felé. Minden második helyi drukker kezében az elmaradhatatlan fish and chips, vagyis a sült hal és sült krumpli volt, de a paellához szokott katalánok is megkóstolták a sült kolbászt, az utcai árusok által kínált hamburgert és halat.

Az étvágy és a hangulat fantasztikus volt – de a nagy meccs előtt hogyan is lehetett volna másként...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik