Ennek a csapatnak nincs félnivalója!

Amler Zoltán, Rodics DánielAmler Zoltán, Rodics Dániel
Vágólapra másolva!
2005.05.14. 23:55
Címkék
Vegyészszimpatizánsok drukkoltak az azerieknek Tiszaújvárosban. Ezt is megéltük. A Kazincbarcika lelkes szurkolói természetesen (ahol minőségi röplabda van, ők pénzt, időt nem kímélve tiszteletüket teszik) ellátogattak a főmeccsfelvezetésre, a szlovén-azeri partira is, és talán az ő érdemük is, hogy Muszajev mester csapata szettet lopott! A Demeter, Forman kapitányi kettős a lelátón leselkedett, felvetésünk nyomán, miszerint megtalálták-e a rivális gyenge pontjait, egyöntetű bólogatás volt a válasz. Mindazonáltal gyorsan leszögezték: "Előbb legyünk túl a Moldova elleni találkozón!"
(Fotó: Meggyesi Bálint)
(Fotó: Meggyesi Bálint)
(Fotó: Meggyesi Bálint)
(Fotó: Meggyesi Bálint)
(Fotó: Meggyesi Bálint)
(Fotó: Meggyesi Bálint)

Jelentjük, túl vagyunk. Nem volt nehéz, nem volt őrületes színvonalú, a célnak pont megfelelt. Mert a fő cél egyértelmű: a mai, sorsdöntő ütközet megnyerése!
Az előjelek? Kedvezőek. Hiszen amíg a szlovénforma stagnált, addig a magyar felfelé ívelt. Ezúttal jóval kevesebb hibát regisztrálhattunk, egy, ha nem két sebességi fokozattal feljebb játszott a társulat.

Élményszámba ment a feladó és az ütők kapcsolata: Koch Róbert kitűnő labdákkal hozta helyzetbe társait, akik tüzeltek is rendesen. Grózer György vitte a prímet, ütött, mint a gép, ráadásul sáncolásban is elsőrangú teljesítményt nyújtott. S ha már a blokkok: Szekeres Tamás ezúttal is szárnyalt, mindkét oldalon áttörhetetlen falat húzott a szélsőütőkkel a háló fölé, egyértelműen megállapítható, egy esztendő alatt is rengeteget fejlődött a Bundesligában. A legnagyobb dicséret számára a társak, az olasz, spanyol és német élcsapatokban húzóembernek számító klasszisok öröme, akik nem győzik hangsúlyozni: "A Szeki? Nagyon jó!"

A legfontosabb azonban az alázat. Az alázat, amellyel az urak, így a cserék is (Jánosi Gábor, Nagy Péter, Bánhegyi István, Németh Szabolcs), felléptek a parkettre. Nincsenek jók és jobbak, egység van, ha kellett, ha arra volt szükség, a sztárok, így Mészáros Dömötör vagy Veres Péter, a csapatkapitány Tomanóczy Tibor, vagy éppen a liberó Geiger András szántotta fel a pályát. Példaértékű a Friedrichshafen Európa-klasszis feladójának, Koch Róbertnek az esete is: magánügyi problémáit tökéletesen kikapcsolja a háló előtt, szó szerint csodálatosan mozgatta a csapatot. Semmit sem elkiabálva: retteghetnek a szlovénok!

Ez már jobban tetszett?
Demeter György:
Nagyságrendekkel. Nagyon jól nyitottunk, ennek is köszönhettük, hogy a sáncmunkánk is figyelemre méltó volt. A második szett elejét egy kicsit ellazsáltuk, de összeségében nem érheti kritika a teljesítményünket. Reméljük, a szlovénok ellen még egy lapáttal ráteszünk!

Jobbra számított?
Artur Romascan:
Ôszintén? Nem. A magyarok klasszisokkal jobbak nálunk, játékosainak sokkal nagyobb a tapasztalata. Szerintem ők nyerik a tornát. ---- R ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik