Mi történt a döntős csapatokkal?

Amler Zoltán, Rodics DánielAmler Zoltán, Rodics Dániel
Vágólapra másolva!
2005.04.27. 23:08
Címkék
Schildkrauték nehéz helyzetben
Schildkrauték nehéz helyzetben
Schildkrauték nehéz helyzetben
Schildkrauték nehéz helyzetben
Schildkrauték nehéz helyzetben
Schildkrauték nehéz helyzetben
Mi történt a Vegyész RC-Kazincbarcika röplabdacsapatával?
A férfi Extraliga címvédője remek játékosokból álló kiváló csapat, amely a három nyert meccsig tartó bajnoki döntő- sorozat mindhárom eddigi találkozóján példás akarással játszott és küzdött. Mégis az ellenfél, a Kométa-Kaposvár vezet, összesítésben 2-1 az állás a somogyiaknak, így ma, a negyedik felvonást követően akár az éremosztásra is sor kerülhet.

Daniel Oravec, a borsodiak vezetőedzője a keddi meccs előtt komoly változtatásra szánta el magát, ami akár a nyerő taktikát is jelenthette volna: a korábban Kaposvárott öt évig liberóként szereplő, immár ütőt játszó Geiger Andrásnak a harmadik meccsen régi-új posztján kellett volna maradandót alkotnia, mert ez a második összecsapáson Szántai Balázsnak nem sikerült. Nos, Geiger sem csillogott a liberó szerepkörében… - igaz, nem volt egyedül. A borsodiak közül Tomanóczy röplabdázott a legkevesebb hibával, a negyedik szettben azonban ő sem tudott segíteni lelkileg megtört csapatán, így a vendég Kométa nyert 3:1-re. "Felépültek a Kaposvár sérültjei, így riválisunk ismét a legjobb összeállításában lép pályára. A nyitásfogadásunkkal továbbra sem vagyok elégedett, és a támadásaink is voltak már sokkal hatékonyabbak a mostaninál" - kesergett Oravec.

Mi történt a Kométa-Kaposvár röplabdacsapatával?
A trónkövetelő somogyiak egyre jobban, egyre pontosabban játszanak, az adódó rontásokat azonnal korrigálják, és megbonthatatlannak tűnő egységnek örvendenek. "Csapatként nyújtottunk remek teljesítményt - értékelt tömören idősebb Laszczik Iván, a Kométa trénere, majd így folytatta: - Mindannyian tudjuk, hogy a döntő igazából most kezdődik. A csütörtöki meccs lesz a legnehezebb, a Vegyész úgy fog játszani, ahogy mi tettük az első találkozón, lelki teher nélkül. Maximális összpontosítással és remek csapatmunkával azonban ismét nyerhetünk."

A finálé egyértelmű győztese a magyar röplabdasport, hiszen két kiváló gárda színvonalas csatájáról van szó. Ha fel tud állni a mélypontról a Vegyész, és két meccsen győz, teljesen megérdemelten lesz bajnok. Amennyiben a Kaposvár el tudja viselni, hogy a párharc esélyesévé lépett elő, és harmadszor is megadásra kényszeríti a címvédőt, szintén jó helyre kerül az aranyérem. ---- I ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik