Dárdai Pál: Már annyi mindent megtapasztaltam, a nyugdíj felé tartok...

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.05.20. 16:43
Dárdai Pál humorosan nyilatkozott a berlini búcsút követően (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Hertha BSC 2–1-re kikapott az Osnabrück vendégeként a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában, így Dárdai Pál vereséggel búcsúzott a berliniektől. A magyar edző viccelve nyilatkozott az utolsó mérkőzését követően.

 

A szurkolók skandálással ünnepelték, de Dárdai Pál bizonyára szebb búcsút képzelt el. A Hertha ugyanis a bajnokság utolsó helyén záró Osnabrück otthonában szenvedett vereséget a 2. Bundesliga utolsó fordulójában. „A szünetben 3–0-ra vagy 4–0-ra kellett volna vezetnünk, akkor vége a meccsnek. De elöl nem lőttük a gólokat, és mint mindig, most is ajándékokat osztogattunk hátul”idézi Dárdait a bz-berlin.de portál.

A magyar edző a vereség ellenére pozitívan értékeli az idényt. „Ennek ellenére ez egy jó év volt, Tabakovic a góllövőlista élén áll, ez szép. A liga három legtöbb gólt szerző csapata közé tartozunk.” Dárdai elmondta azt is, mit tervez a jövőben: „Hétfőn az U19-es csapatunkat nézem meg egy nagyon fontos mérkőzésen, amelyen a fiúk a német bajnokság döntőjébe jutásért küzdenek majd. Kedden pedig a Balatonhoz utazom Magyarországra.”

„Nos, minden rendben van. Az élet megy tovább, mint mindig. Már annyi mindent megtapasztaltam, a nyugdíj felé tartok...” A Hertha korábban sajtóközleményben tudatta, hogy Dárdai Pál más szerepkörben dolgozik tovább a klubnál. A 48 éves edző nevetve ebbe az új szerepkörbe is engedett betekintést: „Egy múzeumot fogunk nyitni. Amikor jönnek a vendégek, mindent megmutatok nekik. Ezért nagyon jól megfizetnek majd. Ez az én jövőm itt.”

NÉMETORSZÁG
2. Bundesliga, 34. forduló
Osnabrück–Hertha BSC 2–1
Hertha: ifj. Dárdai Pál kezdett, az 5. percben gólt szerzett, a 73. percben lecserélték; Dárdai Márton kezdett, a szünetben lecserélték; Dárdai Bencét nem nevezték.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik