Vízilabda: a BVSC az ifi fiúk, az UVSE a serdülő lányok között bajnok

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.05.20. 17:13
null
Az ifjúsági fiúk között a BVSC-Zugló, a serdülő lányok mezőnyében az UVSE vízilabdacsapata érdemelte ki a bajnoki aranyat.

A múlt hét végén a fővárosi Margitszegeten egy időben rendezték a fiú ifjúsági, valamint a leány serdülő vízilabda-bajnokság nyolcas döntőjét.

Az ifjúsági fiúbajnokságban már szombaton eldőlt, hogy nem lesz címvédés, a Ferencváros ugyanis 11–11-es rendes játékidő után ötméteresekkel alulmaradt a BVSC-Zuglóval szemben. A másik elődöntőben a Szeged 10–9-re múlta felül a legutóbbi másik döntőst, az UVSE-t, így a vasárnapi fináléban a BVSC-Zugló és Szeged találkozott.

A találkozót a szegedi Leinweber Olivér gólja nyitotta, ám az első negyed végén Balogh Botond először juttatta vezetéshez a zuglóiakat (3–2). A Dabrowski Norbert által irányított BVSC Tátrai Tamás és Balogh vezérletével folymatosan tudta növelni az előnyét, félidőben 6–3-ra vezettek a kék-sárgák, akiknek kapujukban Szabó Gergő is remekül védett. A harmadik játékrészben a Juhász Zsolt edzette Szeged igyekezett kapaszkodni, de két gólnál jobban nem tudta megközelíteni a BVSC-t, amely végül magabiztos,

12–8-as sikerrel hódította el az ifjúsági bajnokság trófeáját.

A BVSC-Zugló nyerte a fiú ifi bajnokságot Forrás: BVSC-Zugló

A BVSC-Zugló 2017 után tudott ismét aranyat nyerni a fiú ifi bajnokságban. Érdekesség, hogy a nyolcas döntőbe ötödik helyen kvalifikáló csapat most úgy ért fel a csúcsra, hogy a nyolc között 8–5-ös hátrányban is volt az OSC-Újbuda ellen, de végül 9–8-ra megnyerte a meccset. Az elődöntőben pedig ötméteresekkel győzött. A tavalyi döntő visszavágójának beillő bronzmérkőzésen az FTC 12–8-ra győzte le az UVSE-t, Haverkampf Bence öt góllal segítette a dobogó harmadik fokára a zöld-fehéreket.

A leány serdülőbajnokság döntőjébe a címvédő UVSE az FTC 13–11-es, a KSI a Szentes 6–5-ös legyőzésével került. A Csicsáky Vince által irányított UVSE a papírformának megfelelően nem engedte kibontakozni Bóta-Tóth Andrea csapatát, és fokozatosan lépett el a sportiskolásoktól. A félidőben az UVSE 6–4-re vezette, a negyedik negyedet pedig 11–7-ről kezdték a felek.

Az UVSE végül 14–10-es diadallal nyerte meg a bajnokságot.

Az UVSE címet védett a leány serdülőbajnokságban Forrás: UVSE

A bronzmeccsen a Szentes 10–9-re múlta felül az FTC-t.

(Kiemelt képünkön: a BVSC bajnokcsapata Forrás: BVSC-Zugló)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik