Nyári volt a legjobb

D. G., O. F.D. G., O. F.
Vágólapra másolva!
2004.07.24. 23:02
Címkék
A bajnokság idei kiírásában a korábbinál kevesebb, három verseny szerepel, a nyitó fordulóban pedig a vártnál jóval kevesebb páros állt rajthoz. A férfiaknál 15 mérkőzés volt a szombati programban, azaz mindenki mindenkivel összemérhette az erejét. A tavalyi bajnok Dávid, Geiger duó és az ezüstérmes Koch testvérpár távollétében nehéz volt megjósolni, hogy kik a legesélyesebbek a sikerre.
A nap egyik legizgalmasabb találkozóját Zirighék játszották, egy új egységgel. Az ezen a nyáron összeállt ifj. Nagy Péter, Gubik János duó három nyert meccs után várta ellenfelét, és a végén egészen jó összecsapás kerekedett a párharcból.
"Ahhoz képest, hogy eddig csak a kiskunlacházi felkészülési tornán indultunk és néhány napot edzettünk együtt, egész jól teljesítettünk" – értékelt ifj. Nagy, aki augusztus közepén költözik új állomáshelyére, a német Friedriechshafen gárdájához. A harmadik helyet a Rácz, Buday egység könyvelhette el.
"Körülbelül erre számítottam, a játékunk egyre javul, így a tornagyőzelemre is lehet esélyünk" – mondta Buday Balázs, aki valószínűleg továbbra is Kecskeméten röplabdázik majd. Mózer Zoltán számára két dolog miatt is izgalmas ez a vakáció, egyrészt klubot váltott és három évre elkötelezte magát a Kométához, másrészt pedig először indult el a strandröplabda ob-n.
A hőségben a nők is szerencsét próbáltak – a férfiakétól eltérő lebonyolítással –, négy kiváló játékosunk izzadt a pályán. A nők váltott párral küzdöttek és a nap három találkozója közül az első volt a legjobb. A Nyári, Dambendzet és a Kiss B., Kiss R. páros csaknem másfél órán át fárasztotta egymást, és a harmadik szettben már égett a lábuk alatt a talaj. A derbit a rutinosabb játékosok nyerték meg, Nyári Virág pedig a nap végére kiérdemelte az egyéni első helyet is.

LIPTON ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, ELSÔ FORDULÓ, DOMBÓVÁR
Érdekesebb eredmények

Férfiak: Nagy, Gubik–Mózer, Tamás 25:15, Zirigh, Szauter–Rácz, Buday 25:16, Nagy, Gubik–Rácz, Buday 25:22, Mózer, Tamás–Csala, Somodi 25:19, Zirigh, Szauter–Nagy, Gubik 25:22, Rácz, Buday–Csala, Somodi 25:17. Az elődöntő párosítása: Zirigh, Szauter–Mózer, Tamás és Nagy, Gubik–Rácz, Buday

Nők: Nyári, Dambendzet–Kiss B., Kiss R. 2:1 (–19, 18, 13), Nyári, Kiss R.–Dambendzet, Kiss B. 1:0 (21), Dambendzet, Kiss R.–Nyári, Kiss B. 1:0 (27)
Végeredmény: 1. Nyári Virág, 2. Kiss Regina, 3. Dambendzet Nathalie, 4. Kiss Bernadett
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik