Demitra: az NHL-ben három évig röhögni fognak rajtam

URBÁN KLÁRA (Pozsony)URBÁN KLÁRA (Pozsony)
Vágólapra másolva!
2003.11.07. 21:58
Címkék
"Blamázs, szégyen, gyalázat!  ezzel a címmel jelent meg a szlovákiai Sport napilap pénteki száma, s a lap elemző cikkben figyelmeztet arra a tényre, miszerint 62 esztendeje nem kapott ki a szlovák jégkorong-válogatott Magyarországtól.
Demitra: Ez bizony nagy szégyen!
Demitra: Ez bizony nagy szégyen!
Demitra: Ez bizony nagy szégyen!
Demitra: Ez bizony nagy szégyen!
Demitra: Ez bizony nagy szégyen!
Demitra: Ez bizony nagy szégyen!
A lap idézi több játékos reakcióját, többek között a libereci védő Martin Cakajíkot, akinek "a győzetesek tiszteletére felhangzó magyar himnusz úgy zengett, mint valami gyászdal”.
Valamennyi péntek reggeli szlovákiai lap hasonló hangnemben tudósított az idei világbajnoki bronzérmes vereségéről. A Národná obroda "blamázsnak” nevezte a vereséget. "Hossa védenceitől mindenki kötelező győzelmet várt, s bár az edző csapata csak a hazai és a cseh Extraliga játékosaiból állt össze, B-kategóriás válogatottól kikapni nemzetközi tornán nem kis szégyen a világ élvonalába tartozó honi jogkorongozás számára” – írja a lap, s idézi a második gól szerzőjének, Hudecnak a véleményét, miszerint "mindenki szamárnak néz bennünket”. A Sme napilap tudósítója "Hokisokk Budapesten” címen elmarasztalja ugyan a szlovák együttest, de kiemeli, hogy a magyarok Szlovákiából származó edzőjének, Dusak Kapustának, aki néhány hónapja vezeti a csapatot, oroszlánrésze van a magyar sikerben.
"Hideg zuhany pofonnal” – írja a Pravda a találkozóról, és felveti: "Érdekes lenne látni a tengerentúlra szerződött élvonalbeli szlovák jégkorongozókat, vajon milyen képet vághattak a budapesti vereség híre hallatán?”Ennek megválaszolására sem kellett sokat várni, ugyanis a vereségről számos neves szakember és játékos is véleményt alkotott. Pavol Demitra, a St. Louis csatára és a vb-bronzérmes csapat tagja hahotázni kezdett a telefonban, mikor meghallotta a hírt: "Ez lehetséges!? Az NHL-ben játszó srácok el sem hiszik majd, ha elújságolom nekik a hírt. Hát, jó kis sokk, s ez bizony nagy szégyen! Egy olyan szintű csapatnak, mint a szlovák, nincs semmi keresnivalója Budapesten. Remélem, a hír nem jut el Amerikába, mert itt három évig röhögni fognak rajtam.”Egészen másképp reagált a válogatott volt mestere, Július Supler, aki az oroszországi Jaroslavlban hallotta a hírt: "Teljesen normális dolog. Csak néhány játékos, edző és főmufti hiszi, hogy Magyarországon csak kukorica nő. Ilyesmi igenis megtörténhet, mert a magyar jó csapat, bárkivel felveheti a versenyt, a játékosai jól korcsolyáznak. Nem tudom, mi történt a tornán, de még egy világbajnok is kikaphat időnként.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik