A nyúl hozza az aranyat

JUTASI RÓBERT, SZABÓ GÁBORJUTASI RÓBERT, SZABÓ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2003.04.17. 21:20
Címkék
Ahhoz képest, hogy a Kaposvárnak már szüksége lett volna a biztatásra, azt kellett tapasztalnunk, hogy a helyi szurkolókat nem indította meg igazán a csapat nehéz helyzete. Ugye, a somogyiaknak élet-halál kérdés volt a győzelem, ennek ellenére alig ötszáz szimpatizáns foglalt helyet a lelátókon, segítendő a kedvenceket. A Kazincbarcika első bajnoki címét jött begyűjteni Kaposvárra, és a hazai tábort túlkiabálni képes száz sárga-kék szurkoló vonult fel hátországként mögötte.
Ami pedig már a pályán történteket illeti, sok hibával indított a Vegyész, így 5:1-nél már Daniel Oravec szónokolt tanítványainak. Pásztor rontásával és Jánosi pörkölős löketével 7:5-re felzárkóztak a borsodiak, sőt Jánosi ászával 8:7-re alakult az állás. Bánhegyi váltotta 12:11-nél a gyengélkedő Gelencsért, de csak 14:14 után talált rá a helyes útra a Kométa – azután viszont már nem is tért le róla. Kiváló nyitásfogadás és rendkívül pontos centerakciók jellemezték a játékát, és a támadások zömét befejező Pásztor nőtte ki magát a vendégek hóhérává. A center ásszal is "boldogította” a riválist, és 18:14-nél újra időt kért Oravec edző. A Kaposvár igen hatásos védekezés után a kontrákat is biztosan váltotta pontokra, és már hiába állt be Nagypál, majd Kiss Tamás, a házigazda simán nyerte meg az első szakaszt.
A tendencia nem szakadt meg a háromperces szünet után sem, hiszen Pásztor mindjárt ásszal köszönt be, Csíkos kétszer sáncolta Jánosit – máris három ponttal eltávolodott a Kaposvár. Herich agresszív nyitásai közepette villámgyorsan felzárkózott, majd előzött a Barcika, de minőségi javulás nem következett be a játékában. Emiatt a somogyiak vezettek egy-két ponttal a hajráig, ám az első játszmalabdát elodázta Kiss Tamás egyenlítést érő pontja (23:23). Sokáig persze nem vártak a hazaiak, mert a következő pont az övéké volt, és a Jánosit blokkoló Pásztor azt sem bánta, hogy úgynevezett repülősáncát követően a pályán kívül landolt.
Az első két felvonásban született kaposvári sikerrel körvonalazódni látszott az ötödik mérkőzés. Főként mert a harmadik szettben Tomanóczy nagyon belőtte magának a túlsó térfelet, és a Vegyész nem tudott két pontnál közelebb kerülni. Más kérdés, hogy 12:11-nél Morozov ásznyitását furcsa módon kint látta a vonalbíró, 16:13-nál pedig Bunfordtól vett el egy jó blokkot a második játékvezető. Ettől függetlenül a Kaposvár elsősorban jóval kevesebb hibájának köszönhetően tudta kézben tartani a mérkőzést, és az említett Bunford-esetet követően egyértelművé vált a fölénye. Csíkos már a mérkőzésért adogathatott 24:19-nél, és mert Krnicet befalazta Pásztor, ekönyvelhettük: húsvétvasárnap újra találkozik egymással a két rivális. No és ne feledjük, szépen csillogó ajándékot kap a nyuszitól valamelyikük.

Mestermérleg
Demeter György:
– Tovább élnek a reményeink!
Daniel Oravec: – Valóban a higgadtság döntött. A Kaposvár sokkal kevesebbet hibázott, ütőit nem tudtuk semlegesíteni. Remélem, a folytatás jobb lesz!

Szóról szóra

Tomanóczy Tibor:
– Megvallom őszintén, bár bíztam a győzelemben, de három nullára nem számítottam. Arra alapoztam optimizmusomat, hogy jól fogunk küzdeni, és helytállunk. Most fel van adva a lecke. Győzzön a jobb!
Zarka Péter: – Nem is kell mondanom, hogy boldog vagyok, amiért ledolgoztuk hátrányunkat, és nyílttá tettük a bajnoki cím sorsát. A lélektani terhet most átadtuk a Barcikának. A döntő mérkőzésen három kettes győzelmünket várom.
Nagypál Ferenc: – Csalódás számomra a mérkőzés, hisz a lélektani előny nálunk volt. Lazán kellett volna játszanunk, ezzel szemben a Kaposvár volt laza. Be kell látnunk, a sokszoros bajnok nagyon jól védekezett, mi sokat hibáztunk. Otthon nyernünk kell. Bízom benne, hogy a döntőre a legjobb játékvezetőket kapjuk.
Jánosi Gábor: – Nem csalódás ami bennem van, hanem döbbenet. Átlag feletti nyitásfogadásainkat valami miatt nem tudtuk értékesíteni. Ennyi hibát ellenünk egész évben nem fújtak. Tény az is, a nagy akarás görcsössé tette a játékunkat. Otthon azonban nyernünk kell!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik