Visszavágott a Barcika

JUTASI RÓBERT, SZABÓ GÁBORJUTASI RÓBERT, SZABÓ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2003.04.11. 21:39
Címkék
Demeter György, a Kaposvár edzője egy nappal a találkozó előtt úgy fogalmazott: nem számít arra, hogy a Kazincbarcika újabb hibakavalkáddal segíti együttesét. Bizony, a borsodiak hihetetlen baráti gesztussal kedveskedtek hazai pályán, az első mérkőzésen megannyi bakival segédkeztek a somogyi siker létrejöttében.
A pénteki első játékrészben még tapasztalható volt a fájó közelmúlt hatása a vendégnyitások terén, ám Morozov láthatóan összeszedte magát, Herich pedig jó néhány sánccal késztette óvatosságra a hazaiakat. Vagyis hiába indított két ásszal Gubik, hiába gyűjtötte a pontokat rohamos gyorsasággal Tomanóczy, a Vegyész Herich blokkjával átvette a vezetést (13:14). Amikor pedig a cseh másodszor falazta be Dávidot, 18:14-re megugrottak a látogatók, a kaposvári ütő helyett pedig Csíkost vetette be Demeter György. Geiger első pontjával 19:21-re zárkózott fel a Kométa, sőt Csíkos sánca már 21:22-t ért. Közelebb azonban már nem tudott kerülni a Kométa, és egy látványos centertámadás immár a második játszma előtti szünetet jelezte.
A rendelkezésre álló három perc azonban nem volt elég a somogyi feltámadáshoz, sőt Morozov három ásza újra a pokolba taszította a házigazdát (5:9). Aztán éppen az orosz két, illetve Bunford egy ütésrontásának oldalvizén 12:13-ra zárkózott fel a kupagyőztes. Ám a somogyiak ezúttal sem tudtak közelebb férkőzni a Schildkraut által mértani pontossággal irányított Kazincbarcikához, sőt, Bunford sáncát követően az időkérés mellett döntött Demeter György (18:21). Gubik helyett érkezett feladónak Mészáros Péter, ám Jánosi hidegvérű megoldásai megmelengették a borsodi szíveket. A második játszmalabdát Morozov értékesítette.

Gyorsasági motoros a páholyban

Különleges vendége volt a röplabdafinálé második találkozójának: a nemzetközi élvonalba tavalyelôtt berobbant gyorsasági motoros, Talmácsi Gábor is megtekintette a kaposvári találkozót. Hazánk fürge embere bemutatta hiperszuper járgányát is, egy Apriliát, amellyel az elôttünk álló idényben igyekszik felülmúlni eddigi legjobb eredményét, amely egy negyedik helyezés a Brazil Nagydíjon. Talmácsit az a Kométa támogatja, amely a kaposvári férfi röplabdázók fôszponzora. A délelôtti sajtótájékoztatón a kft. olasz tulajdonosa reményét fejezte ki: nemsokára talán kiváló motorosunk is hasonló trófeákkal kedveskedik a cégnek, mint a labdát püfölô somogyiak. Nem véletlenül hangzott el ez a kívánalom, ugyanis az összejövetelen adta át Demeter György vezetôedzô és Tomanóczy Tibor csapatkapitány azt a serleget, amelyet a kaposvári röplabdázók hódítottak el a Magyar Kupa márciusi négyes fináléjában. Talmácsi pedig bevallotta, hogy nehezen tudja követni az itthoni eseményeket (így a háló urainak sikersorozatát), ugyanis többnyire külföldön tartózkodik.
Az újabb pofon után több nézőnek is mehetnékje támadt. Később visszaszivárogtak, ami azt jelentette, hogy csak ittak egy jót a nagy ijedtségre. A harmadik szettben egyébként – egy eltéréssel – a kezdő hatos lépett pályára a kaposvári színekben. Bánhegyi továbbra is Gelencsér helyét foglalta el az egyik centerposzton. Aztán 6:3-as Vegyész-előnynél Dávidot is kénytelen volt lehozni a hazaiak mestere – Herich ütését igyekezvén sáncolni, ujjsérülést szenvedett a négyesütő. Miután a Kométa nem tudta elkapni a ritmust, Demeter György úgy gondolta, hogy a karmesteri pálcát Mészáros kezébe adván felkavarhatja az állóvizet együttese térfelén. A cserére 9:11-es állásnál került sor, de nem hozott megváltást, sőt, miután az addig egyedül termelő Tomanóczy is hibázgatott, elhúzott a Kazincbarcika. Morozov ászát követően már 19:11-re vezettek a vendégek, és hiába adott megint csak tanácsokat fiainak a somogyiak szakvezetője, eredményt nem tudott elérni vele. Ezt követően lényegében átjáróháznak bizonyult a somogyi térfél a borsodi labdák számára.
Vagyis kísért a tavalyi, Dunaferr– Kazincbarcika finálé, amelynek első négy találkozóján vendéggyőzelem született.

Mestermérleg
Demeter György: – A higgadtabb vendégek megérdemelten nyertek. Nem volt türelmünk végigjátszani a támadásokat úgy, mint az első mérkőzésen. Jól kezdtünk, de taktikus ellenfelünk elaltatott bennünket.
Daniel Oravec: – Elmondhatom végre, hogy játszottunk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik