Marco Rossi: Nem akarok alibiző játékosokat a keretbe!

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
Vágólapra másolva!
2024.05.14. 13:04
Marco Rossi Eb-hirdetett hirdetett (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi Telkiben kihirdette a nyári Európa-bajnokságra készülő keretét, a névsor felolvasását követően a szakember sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók kérdéseire.

 

Marco Rossi szövetségi kapitány kijelölte Eb-keretét, öt tartalékkal. A labdarúgó Európa-bajnokságra a végleges, 26-os keretet (három kapus és 23 mezőnyjátékos – két hete döntött az UEFA arról, hogy 20-ról 23-ra emeli a benevezhető mezőnyjátékosok számát) június 7-én kell leadni az UEFA-nak. Azon a kereten az első meccsig már csak több orvos által igazolt, súlyos sérülés esetén lehet változtatni, a torna alatt pedig csupán kapusposzton lehet módosítani súlyos sérülés esetén.  

A KERETHIRDETÉSRŐL

„Olyan játékos nem volt, akinek külön magyarázatot kellett adnom, hogy miért került be vagy miért nem – mondta Marco Rossi. – Jelen pillanatban mindenki rendelkezésre áll. Két kérdőjel van a keretben Fiola Attilára és Lang Ádámra vonatkozóan a sérülésük miatt, de az ő esetükben is úgy tűnik, csatlakozhatnak a kerethez. Teljes a létszám, mindenkire számíthatok, aki a selejtezőkben is szerepelt. Ez a legerősebb keret, amire mindenkor számíthattam, mert mindenki itt lesz, akivel szeretnék számolni.” 

Rossi külön beszélt Tóth Balázs fejlődéséről, elmondta, tervei szerint a Nemzetek Ligájában számít majd a kapusra.

Ezután Lang és Fiola állapotáról kérdeztük a szakembert.

„Lang és Fiola tavasszal bizonyította a klubjában, hogy lehet rájuk számítani. Fiola rutinműtéten esett át, ám úgy tűnik, a felkészülés elején csatlakozhat hozzánk. Lang sérülése enyhébb, de kiértékeljük majd az állapotukat. Hét belső védő elegendő lesz."

„A tartalékoktól azt várom, hogy tartsák magukat megfelelő erőben, ha szükség van rájuk, akkor legyenek bevethető állapotban, ám ők nem fognak csatlakozni a felkészüléshez az elejétől kezdve."

IFJABB DÁRDAI PÁLRÓL
„Az ő posztján sok játékos áll rendelkezésre. Elsősorban Szoboszlai Dominik és Sallai Roland játszik a posztján. Dárdai Palkót figyeljük, lőtt gólokat, de tud még fejlődni a csapatjáték terén, erőnléti lemaradása is volt. Azon a poszton Lisztes Krisztián, sőt például a debreceni Vajda Botond is szóba jöhet. Mindenkit szemmel tartunk, ám  senki sem nyújtott kiemelkedő teljesítményt azok közül, akik nem kerültek be a csapatba, ezért vannak itt azok, akiknek a nevét most kihirdettük."  

 

GAZDAG DÁNIELRŐL

„Gazdag Dániel kapcsán szeretnék egy félreértést tisztázni. Egy kérdésre válaszoltam vele kapcsolatban a legutóbbi sajtótájékoztatón, hogy nem voltam vele elégedett, mert ő többre is képes, de ez nem azt jelenti, hogy nem számolnék vele, mert tudom, hogy csereként beállva a segítségünkre tud lenni."

A KAPUSKÉRDÉSRŐL – GULÁCSI PÉTERRŐL ÉS DIBUSZ DÉNESRŐL

„Úgy döntöttem, hogy kapus nélkül játszunk – mondta Rossi nevetve. – Van már egy elképzelésem, de még nem közöltem a fiúkkal. Nem lesz könnyű kimondani, hogy rád számítok, rád meg csak a kispadon. Két kiváló srácról beszélünk, ám mindenkiről elmondható, hogy erős karakter. Ez egy versenyképes válogatott, Németország sem vehet félvállról minket."

 

NÉMETH ANDRÁSRÓL

„Novemberben mondtam neki, hagyja ott a Hamburgot, mert nem fog játszani. Nem tudom, miért nem történt meg, nekem kényelmi megoldásnak tűnik ez. Amikor lehetőséget kapott, akkor sem tudott jó teljesítményt nyújtani. Azóta beszéltem az új ügynökével, hogy hallgassák meg a tanácsomat, mert nem véletlenül mondtam, hogy szüksége lenne klubváltásra. Ha megfogadta volna a tanácsomat, lehet, hogy most a keret tagja lenne, mert a lehetőség megvan benne, de valami hiányzik belőle, hogy a következő szintre lépjen, nem lehet mindig alibizni, nem akarok alibiző játékosokat a keretbe."

A FELKÉSZÜLÉSRŐL

„Május 27-én kezdjük a felkészülést. Ekkor különböző teszteket végzünk, majd megkezdjük a felkészülést az Írország és az Izrael elleni mérkőzésre."

A sajtótájékoztató végén elhangzott, Ádám Marin, Gazdag Dániel, Bolla Bendegúz és Callum Styles csatlakozik később a kerethez. A csapat a felkészülési meccsekre egy nappal a találkozók előtt utazik el.

 

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT EURÓPA-BAJNOKI KERETE
KAPUSOK: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Paksi FC)
VÉDŐK: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC – Németország), Fiola Attila (Fehérvár FC), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Freiburg – Németország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Bolla Bendegúz (Servette – Svájc), Kata Mihály (MTK), Kerkez Milos (AFC Bournemouth – Anglia), Kleinheisler László (Hajduk Split – Horvátország), Nagy Ádám (Spezia – Olaszország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Loic Nego (Le Havre – Franciaország), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Sunderland – Anglia)
TÁMADÓK: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

TARTALÉKOK: Lisztes Krisztián (Ferencvárosi TC), Mocsi Attila (Rizespor – Törökország), Tóth Balázs (Fehérvár FC), Vancsa Zalán (Lommel SK – Belgium), Vécsei Bálint (Paksi FC)

A MAGYAR VÁLOGATOTT JÚNIUSI FELKÉSZÜLÉSI MECCSEI
Június 4. (kedd)
20.45: Írország–Magyarország (Dublin)

Június 8. (szombat)
18.00: Magyarország–Izrael (Debrecen)

EB 2024
A-CSOPORT
JÚNIUS 14., PÉNTEK
21.00, München: Németország–Skócia
JÚNIUS 15., SZOMBAT
15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik