Olimpia: a párbajtőröző Szász kikapott, így kiesett

Vágólapra másolva!
2012.07.30. 13:38
A londoni olimpián női párbajtőrben Szász Emese a dél-koreai Csoj In Dzsong ellen kezdte meg szereplését, de mivel 15:12-re kikapott, így befejeződtek számára a játékok.

A 2010-ben vb-ezüstérmes, második olimpiáján szereplő (Pekingben 12. lett) 29 éves Szász Emese a nála rutintalanabb dél-koreai Csoj In Dzsong ellen kezdte meg szereplését a legjobb 32 között.

A mérkőzés egy együttes találattal indult, és ez meg is adta az alaphangot a folytatáshoz, ugyanis az első harmadban egyik versenyző sem tudott a másik fölé nőni, az első szünetre 4:4-es döntetlennel vonulhattak a felek.

A folytatásban is fej fej mellett haladtak a győzelmet jelentő 15. tus felé. Szász 7:6-nál egy lábra irányuló támadásnak köszönhetően vezetett először, de Csoj gyorsan fordítani tudott. 7:8-nál egy gyönyörű védés és visszaszúrás után Szász ismét egyenlített, így a második harmad 8:8-cal zárult.

A dél-koreai alapvetően kivárásra, kontratámadásokra épített és a taktikája eredményes volt, ugyanis 12:10-re meglépett a folytatásban, majd egy együttes után 13:11-re módosította az állást.

Szász ezután még bevitt ugyan egy tust egy szép támadás után, de a koreai bírta jobban idegekkel a hajrát, és 15:12-re megnyerte a mérkőzést.

„Nagyon csalódott vagyok. Ellenfelem nagyon pontosan vívott, én ezzel szemben pontatlan voltam, ezért kaptam ki. Tavaly, a világbajnokságon is alulmaradtam vele szemben, de azt hittem, csak azért, mert a könyöksérülésem miatt alig tudtam felemelni a kezemet. Az egész felkészülésem nyugodtan telt, s bár tegnap már kissé feszült voltam a rajt előtt, nyugodtan mentem fel a pástra is. Szilágyi Áron tegnapi sikere engem is feldobott, szerettem volna én is valami hasonlót véghezvinni, sajnos nem jött össze.”

OLIMPIA 2012
NŐI PÁRBAJTŐR, A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Csoj In Dzsong (dél-koreai)–Szász Emese 15:12

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik