Légiósok: Németh András bekerült a Genk meccskeretébe

KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁNKOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2021.05.19. 20:58
null
Németh András (zöldben) több mint egy év után készülhet felnőttbajnokira, legutóbb még a Lommel SK színeiben lépett pályára tétmeccsen (Fotó: AFP)
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Belgiumban légióskodó Németh András karrierje. Az U21-es válogatott támadó is bekerült a KRC Genk felnőttcsapatának Antwerpen ellen készülő keretébe. A játékos, aki épp a 2020–2021-es idény rajtja előtt hosszabbította meg a szerződését, a Nemzeti Sport Online-nak mesélt arról, hogyan telt az elmúlt egy éve, és hogyan élte meg azt, hogy a belga utánpótlás-bajnokságok felfüggesztése miatt tétmeccsek nélkül maradt csaknem a teljes idényre.

 

 

Huszonegy meccs, húsz gól és nyolc gólpassz – a világ bármely bajnokságában, bármely korosztályban kiemelkedő teljesítmény lenne. Németh András nevétől mégsem volt hangos a sportsajtó az elmúlt hónapokban. Ennek oka, hogy a belga utánpótlás-bajnokságokat a koronavírus-válság miatt nem tartották meg a 2020–2021-es idényben. A fiatalok így „csak” felkészülési mérkőzéseken bizonyíthattak az évadban. Az U21-es magyar válogatott játékosnak ez sikerült, mi sem bizonyítja jobban, minthogy az idény hajrájában már a Belga Kupa legutóbbi kiírását megnyerő Genk felnőttcsapatával készülhetett. John van den Brom vezetőedző pedig úgy döntött, a csütörtöki, Royal Antwerp elleni bajnokira a keretbe is nevezi őt.

„Az egész idényben az volt a legnagyobb motivációm, hogy az első csapat közelébe tudjak kerülni. Az elmúlt egy hónapban már velük együtt készülhettem, a kerettagság pedig újabb lépés előre. Tudom, nem valószínű, hogy pályára lépek, de ezzel együtt is hasznos tapasztalat lesz figyelni, mi történik az öltözőben, hallgatni, hogy miről, mit beszélnek a többiek” – mondta lapunknak Németh.

Hozzátette, úgy érzi, egy év alatt sokat fejlődött, annak ellenére is, hogy a tétmeccsek hiányoznak a lábából.

„Kár, hogy nem volt bajnokink és végül az ifjúsági Bajnokok Ligájában sem indultunk, ami szintén fontos tanulási lehetőség lett volna számomra. Ugyanakkor a felkészülési meccseken jól ment, úgy érzem, fizikailag és mentálisan is sokat erősödtem. Az önbizalmam sokkal nagyobb, mint egy éve volt. A legfontosabb pedig az, hogy mind én, mind a családom teljesen jól vagyunk, mindenki egészséges, és lassan talán lezárul ez az időszak is.”

Németh beszélt arról is, nagy vágya, hogy minél hamarabb bemutatkozzon a 2019-es belga bajnok első csapatában.

„Még nem sokat tudok a jövőmről, kérdés, hogy a Genknél miként számolnak velem. Ha nyáron azt mondanák, hogy második számú csatárként tekintenek rám, azzal elégedett lennék. Azt érzem, szükségem van a pályán eltöltött percekre ahhoz, hogy még előrébb léphessek.”

Németh a 2019–2020-as idény tavaszát a másodosztályú Lommel SK-nál töltötte volna, ám mindössze két bajnokin léphetett pályára, mielőtt a koronavírus-járvány miatt félbeszakították a Proximus League küzdelmeit. A 18 éves támadó 2016-ban a Vasas Kubala Akadémiától szerződött a belga Hasselthez, amely fél év után adta tovább a Genknek. Németh 2020 augusztusában három évre szóló új megállapodást írt alá a négyszeres bajnokcsapattal.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik