Podcast: hivatalos ajánlat is érkezett már Ádám Martinért, de az Ulszan más árban gondolkodik

Vágólapra másolva!
2023.07.11. 11:14
A dél-koreai élvonal tabelláját vezető Ulszan Hyundai magyar válogatott csatára, Ádám Martin iránt több klub is érdeklődik, hivatalos, hét számjegyű ajánlat is jött érte, de klubja jelen állás szerint 2.5 millió euró alatt nem engedi el – mondta el a Nemzeti Sport podcastjében a játékost képviselő YUNiK Management menedzserirodát vezető játékosügynök, Papp Gábor.
Ádám Martin, Papp Gábor és Baráth Péter (Fotó: Yunik Management)
Ádám Martin, Papp Gábor és Baráth Péter (Fotó: Yunik Management)
Ádám Martin, Papp Gábor és Baráth Péter (Fotó: Yunik Management)
Ádám Martin, Papp Gábor és Baráth Péter (Fotó: Yunik Management)
Ádám Martin, Papp Gábor és Baráth Péter (Fotó: Yunik Management)


Papp Gábor többek között a magyar válogatott Baráth Péter és Ádám Martin játékosügynöke. Podcastünkben mindkét játékosról kérdeztük, de szóba került Szoboszlai Dominik liverpooli átigazolása is.

„Szoboszlai klubváltása hatalmas dolog, és nagy lépés a szakma számára. A hetvenmilliós transzferdíj magáért beszél, egyértelmű jele annak, milyen szándékai vannak a Liverpoolnak. Jó esély van rá, hogy Dominik folyamatos játéklehetőséget fog kapni– kezdte Papp, aki arra is kitért válaszában, hatással lesz-e ez a transzfer a többi magyar átigazolásra. – A magyar útlevél hosszú éveken át komoly hátrányt jelentett, de bízzunk benne, hogy elindul egy folyamat, és ez a rekord is meg fog dőlni egyszer.”

A következő kérdés már Ádám Martinról és az ulszanos játékperceiről szólt.

„Kétszer egymás után eddig még nem volt kezdő Martin ebben az idényben, s azzal nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, ezzel nem különösebben elégedett, ahogyan én sem. Kicsit másképp képzeltük el ezt az idényt tavasszal, főleg a sikeres szezonzárás után” – kezdte válaszát Papp.

„A posztriválisa nagyjából kétszer annyit játszik, de az igazság az, hogy egy jó játékosról van szó, aki nem marad adós a gólokkal. Idén már tíz találatot szerzett, a legutóbbi idényben tizenötöt, ráadásul az Ulszan toronymagasan vezeti a bajnokságot, ilyenkor pedig kevésbé nyúl bele a vezetőedző a kezdőcsapatba. Ettől függetlenül Martin gól per perc mutatója teljesen rendben van, hasonló a riválisáéhoz. A játékával az égvilágon semmi baj nincs, ráadásul vérprofi, akkor is mindent belead, ha tíz percet játszik. Itt inkább az egóról, a játékidőről van szó” – tette hozzá, majd kifejtette, mennyi esély van a közeljövőben egy klubváltásra a magyar válogatott támadó karrierjében.

„Én azon dolgozom, hogy ha felmerül egy olyan lehetőség, ami szakmailag és anyagilag is rendben van, akkor azzal tudjunk kezdeni valamit. Nem titok, hogy volt már hivatalos ajánlatunk Európából. Top tízes bajnokságból, és hét számjegyű összegről beszélünk. Az edzője meglepődött, amikor megtudta, hogy Martin akár távozhat is, a klub pedig úgy reagált, hogy a vételárának nagyjából a duplájáért távozhat, és tavaly ugye 1.2 millió fizettek érte... Ez lesz az a nagyságrend, amit el kell érnie az érdeklődőnek, onnantól minden az Ulszanon múlik...”

Nem titok, hogy amikor Paksról távozott, akkor rajta kívül álló okok miatt nem tudott Ádám Martin az angol másodosztályba, vagyis a Championshipbe szerződni. Ez a probléma már nem áll fenn...

„Martinnak továbbra is nagy álma Anglia, ráadásul a helyzet az, hogy már megszűnt a pontszámítós rendszer, amely miatt legutóbb nem jöhetett szóba az ottani váltás. Annyit elárulhatok, hogy van olyan Championship-klub, ahonnan van érdeklődés" – mondta Papp, aki később arról is szót ejtett, hogy a koreai átigazolási időszak július 20-án zárul, utána jó eséllyel nem adnák el 2.5 millióért sem Ádámot, hiszen ezt követően nem tudnak gondoskodni a pótlásáról.

A beszélgetés során természetesen Baráth Péter sem maradhatott ki a sorból, akit a Ferencváros több mint egymillió euróért szerződtetett, s ezzel rekordot döntött – magyar klub magyar játékosért ennyit még nem fizetett korábban.

„Nála ez a projekt már a télen kezdetét vette, akkor szerződött kölcsönben a Ferencvároshoz. Minden bizonnyal ők is látták, hogy Peti egyik legfőbb erénye a munkamorálja, ezt pedig általában kedvelik a vezetők... Úgy gondolom, annak köszönhető ez a magyar szinten valóban kiemelkedő transzferdíj, hogy az FTC-nél ennyi idő alatt sikerült felmérni, Baráth Péter olyan komoly fejlődési pálya előtt állhat, amiből később komoly profit keletkezhet. Ha tud rendszeresen játszani a Ferencvárosban, pláne ha valamelyik európai kupában is gyűjti a perceket, az mindenképpen növeli az értékét. Neki minden esélye megvan, hogy topligában futballozzon néhány éven belül, ha minden a terveink szerint alakul. A Fradi kezdőjébe nem lesz könnyű bekerülnie, sokan vannak középen,de minél magasabb szintre kerül, annál élesebb lesz a verseny a csapatba kerülésért. Petinek élnie kell a lehetőségeivel, stabilizálnia kell a helyét” – mondta a YUNiK Management menedzserirodát vezető játékosügynök, aki elárulta, a topbajnokságok közül Németországból és Olaszországból is érdeklődtek a magyar válogatott Baráth iránt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik