Három perc alatt döntött a Budaörs Dorogon

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2020.10.04. 14:54
null
Három perc leforgása alatt szerzett két gólt a Budaörs Dorogon (Fotó: Tumbász Hédi)
Sorozatban harmadszor aratott győzelmet a Budaörs, amely ezúttal a Dorog otthonából hozta el mindhárom pontot. A mérkőzés végeredménye alig húsz perc alatt kialakult, Kékesi Alexander fejjel, Petneházi Márk szabadrúgásból talált a hazai kapuba.

 

LABDARÚGÓ NB II
11. FORDULÓ
DOROGI FC–BUDAÖRSI SC 0–2 (0–2)
Dorog,
Buzánszky Jenő Stadion, 300 néző.Vezette: Kovács Gergely (Bede Tamás, Vad Anita)
DOROG: Mursits – Nyíri, Rjasko, Kovács M. (Mészáros Á., 57.), Szerencsi – Zuigeber, Lénárt (Csillag, 73.) –Tóth B., Dlusztus, Papp M. (Zabari, 73.) – Girsik (Vígh Á., 54.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
BUDAÖRS: Kovács P. – Menyhárt, Kékesi, Gyurácz, Fényes – Molnár Cs., Horváth E. (Zsidai, 59.), Petneházi, Zeke (Sajbán Miklós, 84.) – Halmai Á., Horváth R. Vezetőedző: Márkus Tibor
Gólszerző: Kékesi (15.), Petneházi (18.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Soroksár elleni mérkőzésen már láthattuk, hogy Bognár György szakmai igazgató távozása sem törte meg a Budaörs lendületét, amely úgy érkezett Dorogra, hogy legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert, s az előkelő negyedik helyet foglalta el a bajnoki táblázaton. A bányászvárosban sem bíztak semmit a véletlenre a zöld-fehérek, akik már az első percektől támadólag léptek fel, és alig negyedóra elteltével a vezetést is megszerezték, Petneházi szögletét a rövid oldalon érkező Kékesi Alexander csúsztatta Mursits kapujába (0–1). Néhány dorogi szimpatizáns bánatában a büfé felé vette az irányt, s mire visszaért a lelátóra, már kettővel vezetett a Budaörs, Petneházi Márk huszonegy méterről elvégzett szabadrúgásába beleért ugyan Mursits, ám a labda a jobb felső sarokba vágódott (0–2). A félidő második felében a házigazda többet birtokolta a labdát, de igazán nagy helyzetig nem jutott el, így a budaörsiek megnyugtató előny birtokában vonulhattak pihenőre.

Amely után sem állt be számottevő fordulat a játék képében, meddő dorogi mezőnyfölény és néhány szélsebes budaörsi ellentámadás jellemezte a mérkőzést. A legközelebb Nyíri Vince állt a szépítéshez, de lövése centikkel elkerülte a jobb alsó sarkot, míg a túloldalon Halmai kiugratása után Horváth Roland már csak a kapussal állt szemben, de négy méterről célt tévesztett.

A hajrában Németh Szabolcs még cserékkel igyekezett felrázni csapatát, ám a dorogiak játékából ezen a napon hiányzott a kellő kreativitás, a Budaörs pedig remekül megszervezte a védekezését. Márkus Tibor együttese a lefújásig megőrizte kétgólos előnyét, így sorozatban harmadszor aratott győzelmet kapott gól nélkül, míg a Dorog harmadik hazai összecsapásán maradt nyeretlen.

PERCRŐL PERCRE

94. perc: Vége a mérkőzésnek, Kékesi Alexander és Petneházi Márk korai góljaival győzött a Budaörs a Dorog otthonában. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

Három perc a hosszabbítás.

88. perc: Egy budaörsi szabadrúgás után Zsidai elé került a labda, aki éles szögből az oldalhálót találta el.

84. perc: Sajbán Miklós szűk tíz percet kap a bizonyításra, a védekező középpályás Zeke helyére érkezett.

81. perc: Menyhárt ívelt keresztbe, a hosszú oldalon jó ütemben érkezett Halmai, ám fejese elkerülte a kaput.

78. perc: Horváth Roland csapott le Mursits rövid kirúgására, majd tizenöt méterről a jobb alsó sarok mellé lőtt.

73. perc: Kettős csere a dorogiaknál, Lénárt helyére Csillag érkezett, míg Papp Mátét Zabari váltotta.

71. perc: HELYZET! Halmai indította tanárian a leshatárról kilépő Horváth Rolandot, aki négy méterről a kapu fölé löbbölte a labdát.

65. perc: Halmai került földre Dlusztus mellett, utóbbit sárga lappal figyelmeztette a játékvezető.

61. perc: LEHETŐSÉG! Nyíri indult meg a jobb oldalon, majd két csel után tizenhárom méterről lőtt, a labda centikkel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

59. perc: Márkus Tibor is változtatásra szánta el magát, Horváth Emil helyén a kétszeres magyar bajnok Zsidai László folytatja.

57. perc: Ismét cseréltek a hazaiak, Kovács Mátét Mészáros Áron váltotta.

54. perc: A dorogi házi góllövőlista éllovasa, Girsik ezúttal nem tudott betalálni, Vígh Ádám érkezett a helyére.

51. perc: Zuigéber gurított középre laposan, az érkező Girsik elől Fényes mentett szögletre.

48. perc: Újabb szabadrúgás Petneházitól, amit ezúttal könnyedén fogott Mursits.

46. perc: Folytatódik a találkozó, egyik szakvezető sem változtatott a szünetben.

A dorogi játékosok hamarabb kimerészkedtek az öltözőből, s különböző átmozgató gyakorlatokkal hangoltak a folytatásra.

A Budaörs kétgólos előnyben nem erőltette a támadásokat, a bányászvárosiak játékából pedig hiányzik a kreativitás, amit jól mutat, hogy negyvenöt perc alatt mindössze egyszer találták el Kovács Péter kapuját.

45. perc: Véget ért az első játékrész, kétgólos előnyben vonulhatnak pihenőre a budaörsiek.

44. perc: Nyíri sarokrúgását Tóth Barnabás csúsztatta a kapu mellé.

40. perc:Petneházi ezúttal középről, huszonnégy méterről lőhetett szabadrúgást, de nem találta el a kaput.

37. perc: Nyíri ívelt középre, ám három dorogi támadó feje felett is átszállt a labda, így odalett a lehetőség.

31. perc: Zeke esett el Zuigéber mellett a büntetőterületen belül, a vendégek tizenegyest reklamáltak, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot.

Hátrányban kezdeményezőbben játszik a Dorog, ám az átütőerő egyelőre hiányzik a házigazda futballjából.

23. perc: Molnár Csaba kapta a mérkőzés első sárga lapját.

18. perc: GÓL, OTT A MÁSODIK! Petneházi végezhetett el szabadrúgást huszonegy méterre a kaputól, a szitáló labda Mursits kezéről vágódott a jobb felső sarokba. 0–2!

15. perc: GÓL, VEZET A BUDAÖRS! Petneházi baloldali szögletét a rövid saroknál érkező Kékesi csúsztatta a dorogi kapuba. 0–1!

Huszonkét Celsius-fokot mutatnak a dorogi hőmérők, szeles időben futballoznak a csapatok.

9. perc: Petneházi beadása után Horváth Roland fejelhetett tisztán, de nem talált kaput.

7. perc: Az első kaput eltaláló lövés a Dorogé, Szerencsi próbálkozását könnyedén fogta Kovács Péter.

4. perc: Molnár Csaba szánta el magát lövésre, Tóth Barnabásban akadt el a labda.

A házigazda dorogiak piros mezben és fekete nadrágban, a budaörsiek fehér szerelésben futballoznak. Megközelítőleg háromszáz szurkoló választotta vasárnap délutáni szórakozásául a mérkőzést.

1. perc: Útjára indult a labda a Buzánszky Jenő Stadionban.

Ami az örökmérleget illeti, a felek elmúlt hét egymás elleni mérkőzéséből hármat a Dorog, hármat a Budaörs nyert meg, egy alkalommal pedig döntetlen született. A legutóbbi két összecsapás egyaránt bányászvárosi sikerrel zárult, mindkét alkalommal háromgólos győzelmet arattak a piros-feketék.

A góllövéssel hadilábon állnak a házigazda dorogiak, a szezonban lejátszott kilenc mérkőzésen kilencszer zördült meg aktuális ellenfelük hálója, e tekintetben csupán a kieső helyen szerénykedő DEAC áll rosszabbul Németh Szabolcs együttesénél. A találatok harmadát Girsik Áron szerezte, míg budaörsi oldalon a négygólos Pethő Bence vezeti a házi góllövőlistát.

Legutóbbi hat mérkőzéséből ötöt megnyert a Budaörs, amely az előkelő negyedik helyet foglalja el bajnoki táblázaton. A zöld-fehérek szeptemberben három alkalommal léptek pályára, Kaposváron háromgólos vereséget szenvedtek, majd a Pécset és a Soroksárt is 1–0-ra múlták felül. Bognár György távozása miatt a sárga-feketék ellen már Márkus Tibor irányította a csapatot, aki a héten segítőit is megnevezte: a klub utánpótlás-igazgatója, Rajnay Attila lett a másodedző, az erőnléti felkészítésért Pleván Ádám felel majd, míg a kapusedzői teendőket továbbra is Szabó Balázs látja el. A vendégekkel kapcsolatos hír továbbá, hogy fiatal kapusuk, Kovács Péter szerdán meghívást kapott az U21-es válogatottba, amely legközelebb Szlovénia legjobbjai ellen lép majd pályára felkészülési mérkőzésen.

Masszív, stabil középcsapat körvonalazódik Dorogon, Németh Szabolcs együttese négy győzelemmel, három döntetlennel és két vereséggel a tabella hetedik helyéről várhatja a Budaörs elleni találkozót. A bányászvárosi legénység legutóbb Szombathelyen aratott egygólos győzelmet, s korábban az ETO FC Győrt is felülmúlta, a Nyíregyházától pedig értékes pontot rabolt. A Buzánszky Jenő Stadionban lejátszott legutóbbi két összecsapás végén azonban nem sok okuk volt az örömre a dorogi szimpatizánsoknak, hiszen a Békéscsabától sima vereséget szenvedett a csapat, míg az újonc Szentlőrinc elleni összecsapás gólnélküli döntetlenre végződött. Várhatóan a Budaörs ellen sem lesz könnyű dolga a házigazdának, amely sérülés miatt Lencsés Balázst, Barna Gergőt, valamint Illés Bencét is nélkülözni kényszerül.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Kiderül, meg tudja-e ismételni szombathelyi eredményes játékát a Dorog hazai pályán az ellen a Budaörs ellen, amely az előző fordulókban négy győzelmet aratott és csak a Kaposvártól kapott ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik