Behavazva: Pintér és Mészöly szerint irreálisak voltak a körülmények

Vágólapra másolva!
2010.11.29. 08:47
null
Az újpesti védelem kétszer kapitulált – hat meccsen öt vereség... (Fotók: Németh Ferenc)
Szakadó hóesésben, mostoha körülmények között lejátszott mérkőzésen győzött az NB I 16. fordulójának vasárnapi találkozóján a Győri ETO az Újpest ellen. Mészöly Géza a lefújás után úgy vélekedett, csapata nem érdemelt vereséget, Pintér Attilának, a győriek mesterének természetesen kicsit más volt a véleménye...

„A futball azért is szép játék, mert mindenki másképp látja – és különösen a saját lovát dicséri" – mondta Pintér Attila a Nemzeti Sportnak.

„Úgy vélem, csapatom a havas talajon is megpróbált kulturáltan futballozni, és már az első félidőben is a mi akaratunk érvényesült. Sok helyzetet kidolgoztunk, több góllal vezethettünk volna, aztán a középpályán elfáradtunk, és elkerülhető gólt kaptunk. De sikerült ezt a kritikus időszakot átvészelnünk, a cserék lendületet adtak. A labdarúgók pályára küldésekor figyelembe kellett vennem, kinek van kisebb, illetve nagyobb betegsége" – tette hozzá a győri tréner, aki a játékosok dolgát igencsak megnehezítő körülményekről is beszélt.

„Nem mi döntjük el, hogy játszunk-e vagy sem. Labdarúgásunk mindenesetre többet érdemel annál, mint hogy a játékosokat és a szurkolókat ilyen körülményeknek tesszük ki."

Mészöly Géza a meccs előtt nem sokkal még azt nyilatkozta, jó, hogy ideális talajon játszhatnak a csapatok. Ehhez képest a hóesés kissé megváltoztatta a terepet...

A legrosszabb formában levő csapatok
A legrosszabb formában levő csapatok

„Leesett a hó, és irreális, téli időben kellett lejátszanunk a meccset. Sajnos a talaj nem kedvezett a játékunknak, de nem érdemeltünk vereséget. Az első félidőben a hazaiak dolgoztak ki több helyzetet, ám a folytatásban nekünk is voltak veszélyes gólszerzési lehetőségeink. Szasa Sztevanovics többször is remekül avatkozott játékba, ezért sem tudtuk egy egyes állásnál eldönteni a találkozót. Mint már mondtam, rendkívül nehéz talajon, irreális körülmények között kellett lejátszanunk ezt a tavaszi mérkőzést. Egyik csapat sem tudta azt nyújtani, amit valójában tud" – vélekedett.

A Győr nagyon szeszélyesen szerepel a bajnokságban, de az Újpest formája kifejezetten aggasztó a lilák híveinek: Mészöly Géza csapata az utóbbi hat mérkőzéséből ötöt elveszített (a négy idegenbeli találkozóján – Paks, Kecskemét, Videoton, Győr – egyaránt kikapott, hazai pályán a Paks ellen veszített, a Honvédot viszont legyőzte), formája alapján csak a sereghajtó Szolnok van rosszabb passzban.

GYŐRI ETO FC–ÚJPEST FC 2–1
    
A GYŐRI MOSTOHA KÖRÜLMÉNYEK
 
   

 

AZ ÁLLÁS
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,nbi,2010/16,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe Ez a blokk a cikkszerkesztőben nem tud megjelenni, de a front-enden látszani fog ebben a pozícióban
mceBlockPasteEnd
 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik