Zsolnai szerencsés találata után már nem volt esélye a liláknak

Vágólapra másolva!
2007.04.03. 20:11
Hazai pályán kétgólos győzelmet aratott a Magyar Kupa negyeddöntőjének második mérkőzésén a Debrecen labdarúgó-csapata az Újpest ellen. A 3-1-es végeredménnyel zárult találkozón a hazai csapat Kiss Zoltán lövésével már az első félidő elején megszerezte a vezetést, erre még Tisza Tibor válaszolni tudott, ám Zsolnai Róbert és Dzsudzsák Balázs találatai eldöntötték a továbbjutás sorsát. Az elődöntőbe a Loki jutott, 3-1-es összesítéssel.
Jogos az öröm: a Loki megérdemelten jutott tovább
Jogos az öröm: a Loki megérdemelten jutott tovább
Jogos az öröm: a Loki megérdemelten jutott tovább
Jogos az öröm: a Loki megérdemelten jutott tovább

MAGYAR KUPA

NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
DEBRECEN-ÚJPEST 3-1 (1-1)
Helyszín: Debrecen
Nézőszám: 5000
Játékvezető: Szabó Zsolt
Asszisztensek: Kispál R., Tompos Z.
DEBRECEN ÚJPEST
24 Csernyánszki 1 Balajcza
22 Bernáth 2 Zaleh
17 Mészáros N. 19 Vaskó
16 Komlósi 15 Kiss Zoltán
4 Leandro 25 Vermes
5 Vukmir 32 Korcsmár
30 Kiss Z. 17 Erős K.
11 Túlio 5 Sándor Gy.
19 Dzsudzsák 21 Tóth B.
32 Sztojkov 28 Tisza
26 Sidibe 31 Nagy Olivér
Vezetőedző: Vezetőedző:
Miroslav Beránek Urbányi István
Gólszerző(k): Kiss Zoltán (12.), Zsolnai (62.), Dzsudzsák (82.) ill. Tisza (36.),
Csere: Bernáth helyett Zsolnai (62.), Túlio helyett Dombi (76.), Sztojkov helyett Thierry (80.) ill. Sándor György helyett Habi (56.), Korcsmár helyett Kovács, Nagy O. helyett Kopunovics (75.)
Sárga lap: Bernáth (14.), Komlósi (83.), Vukmir (91+1.) ill. Zaleh (20., 58.), Vaskó (44.), Erős (90.)
Kiállítva: Zaleh (58.)

Az első mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban a két csapat nem bírt egymással, gólnélküli döntetlen született.

Ezúttal azonban mindössze tizenkét perc is elég volt ahhoz, hogy gólt láthasson az Oláh Gábor utcai stadionba kilátogató mintegy ötezer ember. Kiss Zoltán 25 méteres lövésénél tehetetlen volt Balajcza Szabolcs, a vendégek kapusa. (1-0) Összetettben ekkor a hazai csapat állt továbbjutásra.

A vezetés megszerzése után nem állt le a Debrecen, veszélyes támadásokat vezetett, sokszor csak a szerencse mentette meg a vendégeket az újabb kapott góltól.

Mint ahogy a tizenhatodik percben is, mikor Sidibe közeli lövése a kapufán csattant. Miután alig egy perccel később Sztojkov is célt tévesztett, érezhető volt: a sok kihagyott helyzet megbosszulhatja magát.

A kontrákra berendezkedő Újpest egy ellentámadás végén a tizenhatos előterében szabadrúgáshoz jutott. A közeli pontrúgások pedig mindig veszélyt rejtenek magukban, pláne ha Tisza Tibor állhat a labda mögé. A fiatal támadó ezúttal a rövid felsőbe csavart, esélyt sem adva Csernyánszki Norbertnek, a Debrecen kapusának. (1-1)

Jobban játszott a hazai csapat, ám egy remek egyéni megmozdulásnak köszönhetően az Újpest állt továbbjutásra az első félidőt követően.

Alig telt el negyedóra a második játékrészből, máris nehéz helyzetbe került Urbányi István gárdája. Zaleh begyűjtötte második sárgáját, és idő előtt mehetett zuhanyozni, így csapata tíz emberrel volt kénytelen felvenni a harcot az egyre nagyobb fölényben játszó Debrecennel.

A Loki nem sokkal a piros lap felmutatása után kihasználta emberelőnyét. Túlio középre ívelt szabadrúgásába a csereként beállt Zsolnai beleért a vendégkapu előtt, - ez megzavarta Balajczát – így a labda a kapu jobb oldalában kötött ki.

A végén a lilák teljesen kitámadtak, így viszont a védelmük sebezhetővé vált, amit a Debrecen könyörtelenül kihasznált. Dzsudzsák gondolt egyet, majd 22 méterről a kapu jobb felső sarkába bombázott, beállítva ezzel a 3-1-es végeredményt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik