A végén izgultak a győzelemért

Botár László, Vajda GyörgyBotár László, Vajda György
Vágólapra másolva!
2004.09.25. 23:03
Címkék
Magyar pályákon ritkán látható, élvezetes, jó iramú játékkal kezdtek a csapatok. A pápaiak fegyelmezetten védekeztek, már jóval a tizenhatos előtt igyekeztek megzavarni az ellenfelüket.


>A megszerzett labdával pedig gyors, pontos akciókat vezettek. A tempót azonban a Matáv diktálta. Bárányos Zsolt és Bojan Lazics vezérletével, no és a gyors Sira István elfutásainak köszönhetően rendre helyzetbe kerültek a hazaiak, gól azonban egyik oldalon sem esett. A közönség mégis gyakorta tapsolt a szebbnél szebb akciók után. A félidő hajrájára csökkent az iram, már-már amolyan magyaros (lassú és pontatlan) futballt láthattak az érdeklődők, de aztán a nagy kedvvel futballozó Sira István megörvendeztette a Matáv-tábort. A pápaiak viszont joggal bosszankodtak, mert nagyobb odafigyeléssel alighanem elkerülhető lett volna a soproni vezetés.

Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Volt mit jegyzetelnie a szünetben a ferencvárosi Dzurják Józsefnek, aki Tirana, Prága és London után ezúttal is László Csaba megbízásából nézte meg a leendő ellenfelet. Dajka László edző a félidőben átszervezte csapatát. Lecserélte az egyébként jól játszó Balaskó Ivánt, és helyére Fehér Zoltánt állította a középpályára, mégpedig azzal a céllal, hogy szűkítse, illetve lezárja a területet a lelkes pápaiak előtt. A taktika bevált, mert a második félidőben már a Matáv uralta a középpályát. Sőt, okosan kontrákra "állt be" a hazai együttes. A Lombard ment előre becsülettel, valamivel többet birtokolta a labdát ellenfelénél. A fölény azonban helyzeteket nem eredményezett, ugyanis Bagoly Gábor vezérletével jól zárt a Matáv védelme. A középpályán az ezúttal szinte hiba nélkül futballozó Bojan Lazics villogott, no meg a nagy kedvvel futballozott Bárányosra kellett figyelni. Más kérdés, hogy a tar középpályás ezúttal nemcsak a közönségnek, kicsit magának is játszott. Kár érte, mert ha jobban koncentrál, kétszer is betalálhatott volna az amúgy jól védő Szép Tamás kapujába. No de mindegy, mondták a soproniak, fontos az, hogy immár másodszor is győztesen hagyta el a pályát az együttesük. A Lombard ellenben elszenvedte második vereségét az Arany Ászok Ligában egy átlagosnál jobb, nagyobb iramú, élvezetes mérkőzésen.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

---- 31. perc: Bárányos végzett el szabadrúgást balról, a 11-es ponttal egy magasságból. A laposan, élesen belőtt labda kivágódott a pápai védőkről, éppen Lazics elé, akinek 18 méteres lövését követően Szép újra védte a bal felső sarokba tartó labdát.
42. perc: Bárányos végzett el szabadrúgást a pápai térfélről. A kapu előterébe ívelt labdát Tóth Mihály megcsúsztatta, Bagoly pedig visszafejelte Sira elé, aki a védők gyűrűjéből tíz méterről, jobbal a pápai kapu közepébe lőtte azt.
1-0
52. perc: Földvári kapott remek labdát a jobb szélen Bárányostól. Középre lőtte a labdát, amelyet Tóth Mihály azért nem tudott elérni a pápai kapu előterében, mert Szekér a mezénél fogva lerántotta.
63. perc: Szabó Ottó játszott balról középre Tóth Mihálynak, aki a kapunak háttal fordulva, a tizenhatos vonaláról, estében indította a jobbösszekötő helyén kilépő Bárányost, aki 12 méterről, óriási helyzetből a jobb kapufa mellé lőtte a labdát.
74. perc: Stevica tört be a 16-oson belülre Debnar szorításában, majd a labda a két játékos párharca után az akciót kísérő Medved elé pattant, aki nyolc méterről, éles szögből, jobbal keresztben ellőtte azt a soproni kapu előtt.
90. perc: Pintér ugratta ki a jobbösszekötő helyén remek ütemben kilépő Bárányost, akinek nyolc méterről, éles szögből leadott erős lövését követően a rövid saroknál helyezkedő Szép a mezőnybe ütötte a labdát. ---- Rengeteg helyzetet kihagytunk, emiatt a meccs végén idegeskedve kellett őriznünk az eredményt. Ám mindent egybevetve, úgy érzem, a sikerünk megérdemelt.
Dajka László a Sopron edzője

Az első félidőben fölénk kerekedett a Sopron. Szünet után aztán megváltozott a játék képe, ám elismerem, összességében egy góllal jobb volt az ellenfelünk.
Tóth Bálint a Pápa szakmai igazgatója


Játékvezető értékelése
Játékvezető: Erdős József (8). A bíró a jó iramú első félidőben néhányszor tévedett a mezőnyben, és szünet után az 52. percben könnyű szívvel intett továbbot Tóth Mihály lerántásánál, valamint a hajrában Stevica tizenhatoson belüli esésénél.
Asszisztensek: Szabó, Vámos


Fény és árnyék

Új szolgáltatással kedveskedett a vendégeknek a soproni futball-kft. A tájékoztató papíron a posztjuk szerint sorolták fel a labdarúgók neveit, amivel jelentősen megkönnyítették a tájékozódást. Reméljük, megtartják a jó szokásukat.

Bár a tervezők az új stadion építésénél gondoskodtak a kiszolgáló létesítményekről, az álló lelátó felőli oldal népe mégsem használhatta a toaletteket. A férfiak így a beton terasz alá bújva, állva könnyítettek magukon. Kínos helyzet volt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik