Vívás: bronzérmet szerzett a női tőrcsapat a bázeli Eb-n

Vágólapra másolva!
2024.06.23. 17:21
Bravúros teljesítménnyel bronzérmet nyert a magyar női tőrcsapat vasárnap a bázeli vívó Európa-bajnokságon.

A női tőrözők a magyar küldöttség hatodik érmét szerezték a svájci Európa-bajnokságon. A Pásztor Flóra, Kondricz Kata, Mohamed Aida, Lupkovics Dóra összeállítású együttes a 16-os táblán a törökök, majd a negyeddöntőben a németek ellen fölényes győzelmet aratott, az elődöntőben viszont az esélyeknek megfelelően simán kikapott a világranglistát vezető, világbajnok, Eb-címvédő olaszoktól.

A bronzéremért a nemzetközi rangsorban harmadik franciákkal vívtak változatos, látványos mérkőzést a magyarok. Kondricz az elején 5:2-re kikapott Pauline Ranvier-től, aztán az olimpiai induló Pásztor ugyanennyire nyert Solene Butruille ellen, az első kör lezárásaként pedig Lupkovics 7:5-re alulmaradt Eva Lacheray-vel szemben. Ezt követően Kondricz 6:1-es vereséget szenvedett, Lupkovics viszont javított, a legerősebb franciát, Ranvier-t 8:5-re verte. A második kör végén 30:23-ra vezettek a franciák, mert Pásztor 5:2-es vereséget szenvedett Lacheray-től. A folytatásban a remeklő Lupkovics hozta vissza a magyar csapatot azzal, hogy Butruille-t 11:4-re megverte: 31:31-nél érte utol ellenfelét, aztán 34:34-nél következett a csere. Kondricz döntetlent vívott Lacheray-vel, az utolsó párban pedig Pásztor küzdött nagyot Ranvier-vel. 37:37-ről 40:37-re ellépett, ellenfele azonban fordított, 42:42-nél pedig úgy kapott büntetőtust a már sárga lapos magyar tőröző, hogy egymás után másodszor is kiejtette kezéből a fegyverét. 42:43-ról viszont nagy bravúrral fordított, az utolsó három tust ő adta.

A női tőrözők a magyar küldöttség hatodik érmét szerezték a svájci Európa-bajnokságon. Egyéniben második volt a párbajtőröző Siklósi Gergely és a kardozó Pusztai Liza, illetve a harmadik helyen végzett párbajtőrben Andrásfi Tibor, csapatban pedig másodikak lettek a férfi tőrözők és a női párbajtőrözők.

„Nagyon szerettük volna már ezt az érmet, úgyhogy ez adta az erőt” – mondta az M4 Sport helyszíni stábjának Lupkovics.

„Az volt az egyetlen szerencsém, hogy tudtam az asszóra összpontosítani és csak a tusokra figyelni. Nagyon kemény és lelkileg iszonyatosan nehéz volt, mert nagyon sokszor egy pici választott el minket, úgyhogy azt mondtam, még egyszer nem választhat el egy pici minket” – mondta Pásztor, majd az értékelésnél Kondricz Kata hozzátette, végre elhitték, hogy lehet esélyük és nagyon feldobta őket a fiúk sikere.

„Úgy jöttünk ide, hogy nekünk is kell egy érem és annyira büszke vagyok a csapatomra, hogy a Lupi ennyire erős és magabiztos volt, és ahogy Flóra ezt befejezte... 37-37-nél odaállni és megcsinálni, tényleg le a kalappal előtte!” – fogalmazott Kondricz.

A női tőrözők a magyar küldöttség hatodik érmét szerezték a svájci Európa-bajnokságon. Egyéniben második volt a párbajtőröző Siklósi Gergely és a kardozó Pusztai Liza, illetve a harmadik helyen végzett párbajtőrben Andrásfi Tibor, csapatban pedig másodikak lettek a férfi tőrözők és a női párbajtőrözők.

NŐI TŐR, CSAPATVERSENY (12 CSAPAT)
A 16 között
Magyarország–Törökország 45:17
Negyeddöntő
Magyarország–Németország 45:20
Elődöntő
Olaszország–Magyarország 45:17
Lengyelország–Franciaország 41:40
A 3. helyért
Magyarország–Franciaország 45:43

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik