Gyorsasági kamion Eb: Kiss Norbert már 11 sikernél jár

Vágólapra másolva!
2024.06.23. 18:25
Kiss Norberten (középen) a változékony időjárás sem fogott ki (Fotó: Kiss Norbi Média)
Az ötszörös Európa-bajnok Kiss Norbert vasárnap eggyel növelte futamgyőzelmei számát, és a fordított rajtrácsos versenyen is dobogóra állhatott a kamion Eb zolderi fordulóján.

Az első pillanattól gyors volt: a pénteki esős szabadedzésen és szombaton az időmérőn is – a hétvégén megtartott négy versenyből hármat megnyert, és tovább növelte előnyét az összetett pontversenyben. Kiss Norberten a zolderi pálya és a változékony időjárás sem fogott ki, a Révész Racing versenyzője továbbra is uralja a kamion Eb mezőnyét.

„Nagyon erősek vagyunk, ezt most is bizonyítottuk – mondta Kiss a harmadik futam után, és egyáltalán nem látszott rajta, hogy kevésbé örülne az idei 11. győzelmének, mint az elsőnek. – Köszönöm a csapatnak, hogy ilyen jól felkészítette az autót.”

A fordított rajtrácsos viadal már nem alakult ennyire simán, ment a nagy adok-kapok a mezőnyben, amelyből Kiss is kivette a részét. Többször is akcióba keveredett Antonio Albacetével, és az egyik kontaktnál (amikor André Kursimmal ért össze) jobb hátsó defektet kapott.

„Nagy csata volt, olykor keményebb, mint kellett volna, összességében azonban jó kis verseny volt, és a pódiumra állhattunk” – mondta Kiss, aki immár 48 pontos előnnyel vezet az összetettben.

KAMION EURÓPA-BAJNOKSÁG, 3. FORDULÓ, ZOLDER
3. verseny: 1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 23:46.183, 2. J. Hahn (német, Iveco) 4.321 másodperc hátrány, 3. Lenz (német, MAN) 5.301 mp h.
4. verseny: 1. Jochen Hahn, 2. L. Hahn (német, Iveco) 7.247 mp h., 3. Kiss N. 7.700 p h.

Az Eb állása
1. Kiss Norbert 178 pont
2. J. Hahn 130 pont
3. Albacete (spanyol, MAN) 98 pont

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik