Sinner megállíthatatlan volt Halléban, megvan az első füves pályás tornagyőzelme

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.06.23. 17:18
Sinner (jobbra) két szoros játszmában győzte le Hurkaczot a döntőben (Fotó: Getty Images)
Vasárnap délután az olasz világelső Jannik Sinner végső sikerével ért véget a Halléban rendezett 500-as besorolású tenisztorna, miután a döntőben két, egyaránt rövidítésben eldőlő játszmában legyőzte az ötödik kiemelt lengyel Hubert Hurkaczot.

 

Jannik Sinner pályafutása első füves pályás döntőjét Hubert Hurkacz ellen vívta, aki három évvel ezelőtt éppen Halléban nyert már füvön tornát, s ez alkalommal is megmutatta, nem véletlenül tartozik a jobbak közé ezen a borításon. Főleg, hogy az első játszmában mind a ketten stabilan hozták a hat szervajátékukat, és a rövidítés is csak nehezen dőlt el, mindkettejüknek több játszmalabdája is volt, végül Sinner koncentrált jobban, s a 18. pont megnyerésével begyűjtötte az első szettet. A második felvonás az elsőhöz hasonlóan alakult, a közönség megint csak két kihagyott bréklabdát látott, s továbbra is mindkét játékos magabiztos adogatójátékkal rukkolt elő, így megint a tie-break döntött. Ezúttal fejben sokkal összeszedettebb volt Sinner és 7–2-re megnyerte a rövidítést, s így a mérkőzést és a tornát is.

Ez volt a 2. fordulóban Marozsán Fábiánt döntő szettben búcsúztató Sinner idei negyedik tornagyőzelme, egyben pályafutása első sikere füvön.

ATP 500-AS TORNA, HALLE (2.2 millió euró, fű)
DÖNTŐ
Jannik Sinner (olasz, 1.)–Hubert Hurkacz (lengyel, 5.) 7:6 (10–8), 7:6 (7–2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik