Célfotóval maradt el a trónfosztás! Harmadszor is Valter Attila a magyar bajnok

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.06.23. 18:34
Valter szoros versenyen őrizte meg a magyar bajnoki trikót (Fotó: AFP)
Idén is Pannonhalma környékén rendezték az országúti kerékpárosok mezőnyversenyének országos bajnokságát, amelyet sorozatban harmadszor nyert meg Valter Attila, akit ezúttal nagyon komoly csatára késztett Fetter Erik, s kis túlzással célfotó döntött kettejük között: a Visma Lease a Bike profija végül fél keréknyivel előzte meg a célvonalnál a Polti Kometa bringását.

 

Megható gesztust tett a férfiak mezőnye a rajt előtt: egy hatalmas A betűt formázva kívántak jobbulást a szerdai időfutam pályabejárásán balesetet szenvedett Antal Attilának, aki 50+ kategóriában indult volna, ám az edzés során egy, a forgalom elől elzárt útszakaszon az út oldalán álló autónak ütközött, s a helyszínen újra kellett éleszteni, s azóta is a debreceni Kenézy Gyula kórházban ápolják.

Ami a vasárnapi mezőnyversenyt illeti: több próbálkozás után végül egy háromfős csoport szökött meg a mezőnytől, amelyre 9 kör várt a Pannonhalma, Győrság, Pázmándfalu, Nyalka, Pannonhalma 16.8 kilométer hosszú nagyon körön, aztán három és fél 5.8 kilométeres kis kört kellett megtenni az apátsághoz feltekerve – a végén a feledik kör jelentette a befutót.

A háromfős szökést aztán a kis körökre fordulva érte utol a főmezőny, amelyben az összes nagyágyú ott volt: Dina Márton, Fetter Erik, Peák Barna és persze a nagy esélyes, a címvédő Valter Attila. A Vismánál tekerő Valter a kis kör közepén kétszer is rápróbált a mezőnyre, amely az apátsághoz felfelé vezető igencsak meredek szakaszon is rostálódott, így a végén már csak öten maradtak az előbb említett négyes mellett még a szintén a Fetterhez hasonlóan Poltiban szereplő Feldhoffer Bálint. Utóbbi sokat segítette csapattársát, mielőtt leszakadt volna, s ennek köszönhetően az utolsó kilométerre fordulva Fetter meg is lódult, s faképnél hagyta Dinát, Valtert és Peákot. Fetter megindulása jól is nézett ki, s úgy tűnt, Valter későn eredt a nyomába, ám az utolsó métereken beérte jó barátját az emelkedőn, s végül belökte elé a bringáját, és fél keréknyi előnnyel, de megvédte a bajnoki címét.

Ez tehát azt jelenti, hogy további egy évig Valter Attila viselheti a mezőnyversenyeken a magyar bajnoki trikót. 

KERÉKPÁR
ORSZÁGÚTI BAJNOKSÁG (Pannonhalma, 170 km)
1. Valter Attila (Visma Lease a Bike) 4:00.12
2. Fetter Erik (Polti Kometa) 1 másodperc hátrány
3. Dina Márton (ATT Investments) 7 mp h.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik