A Chicago bejelentette a három csapatot érintő egyezségét

Vágólapra másolva!
2009.02.19. 13:20
Bár még ma lehetőség van a cserékre, de a Bulls már tegnap bejelentette, hogy három csapatot érintő egyezségük hivatalossá válik. A csere értelmében Sacramentóból Brad Miller, valamint John Salmons költözik Chicagóba, ahonnan Andrés Nocioni, Drew Gooden, valamint Cedric Simmons csatlakozik a Kingshez. Ugyanennek a cserének a keretében Michael Ruffin a Portlandbe, míg Ike Digou a Sacramentóba vándorol.
Salmons (balra) és Nocioni (jobbra) ellentétes utat jár be
Fotó: Action Images (archív)
Salmons (balra) és Nocioni (jobbra) ellentétes utat jár be
Salmons (balra) és Nocioni (jobbra) ellentétes utat jár be
Fotó: Action Images (archív)
Salmons (balra) és Nocioni (jobbra) ellentétes utat jár be
A Sacramento ezzel egyértelműen a spórolás mellett tette le a voksát, ugyanis bár befogadták Nocioni vaskos szerződését, ha figyelembe vesszük, hogy megszabadultak Millertől, valamint Gooden kontraktusa az év végén lejár, már pozitívabban fest a Kings egyenlege. Bár mind Gooden, mind Nocioni hanyatló korszakában van, a rendkívül gyengén muzsikáló Kingsben teremhet nekik babér. Gooden azonban év végén lejáró szerződése miatt nem nagyon rendezkedhet be Sacramentóban.

A Chicago 2010-es terveit a csere nem bolygatja fel jelentősen, ugyanis jövő ilyenkorra mind Miller, mind Hughes szerződése a végéhez ér, valamint Salmons befogadásával feledtetni tudják az év végén minden bizonnyal távozó Ben Gordon hiányát is. Salmonsszal a Bulls ráadásul jóval a piaci ár alatt kapott egy vérbeli csatárt, aki kiváló pontszerző, valamint a hárompontosszázaléka is rengeteget javult a korábbi évekhez képest. Bár a kora (29) kizárja, hogy a csapat igazán hosszú távon számoljon vele, olcsón élvezhetik még utolsó jó éveit.

A szintén befogadott Brad Miller már túl van pályafutása csúcsán, de még mindig képes egy-egy este 30 pont körül dobni. Jelen állás szerint valószínűleg egy kiváló kiegészítőember lesz a Bikáknál, körülbelül 25 percet játszva meccsenként. Ha a Chicago jövőre hagyja kifutni az összes, nagyobb volumenű szerződésű játékosát, még mindig lesz egy Rose, Deng, Noah, Salmons tengelye, amely mellé – ismerve a financiális helyzetet – a 2010-es piacon bármely nagy nevet el tudja majd hozni.

www.bball.hu
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik