Egyenlítettek a texasi csapatok, újra nyert a Cleveland

Vágólapra másolva!
2007.04.26. 08:06
Mindhárom mérkőzésen hazai siker született az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának legutóbbi játéknapján. A két texasi csapat, a Dallas és a San Antonio egyenlített a párharcában, míg a Cleveland második hazai meccsét is megnyerte.
A Golden State Warriors hat győzelem után kapott ki újra a Dallastól
Reuters
A Golden State Warriors hat győzelem után kapott ki újra a Dallastól
A Golden State Warriors hat győzelem után kapott ki újra a Dallastól
Reuters
A Golden State Warriors hat győzelem után kapott ki újra a Dallastól

Az első mérkőzésen elszenvedett vereség után újra hazai pályán javíthatott a Dallas az utóbbi időben már mumusnak számító Golden State Warriors ellen. A kaliforniai együttes legutóbbi hat találkozásuk alkalmával egyaránt legyőzte a Mavericks gárdáját.

Az első mérkőzéshez képest Avery Johnson edző felforgatta a kezdőcsapatot, és ez a húzása bejött: csapata a 12 pontos vereségért 13 pontos győzelemmel vágott vissza.

Jason Terry volt a Mavs legeredményesebb játékosa a 28 pontjával, Dirk Nowitzki 23-ig, Josh Howard 22-ig jutott a találkozón. A GSW nem tudta elviselni, hogy Stephen Jacksont és Baron Davist is kiállították.

A két csapat a következő két mérkőzését a Golden State Warriors otthonában vívja.

A Dallashoz hasonlóan az a San Antonio is egyenlített, amely kilenc ponttal győzte le a Denver együttesét. A Spurs ezúttal jóval agresszívebben játszott, mint az első találkozón, és a kulcsemberei is jobb formában kosaraztak. Igaz, majdnem ez is kevés lett, amikor a Nuggets a 17 pontos hátrányát háromra csökkentette 45 másodperccel a vége előtt. Utána azonban már csak Spurs-kosarak következtek…

A San Antonióban Tim Duncan 22, Tony Parker 20, Manu Ginobili pedig 17 pontot szerzett, utóbbi tizenötöt a második félidőben ért el. A Carmelo Anthony, Allan Iverson kettős összességében 46 ponttal zárta a meccset, előbbi 26, utóbbi 20 pontot szerzett.

A Cleveland-Washington párosítás második találkozóját is lejátszották, és a Cavs ismét nyert hazai pályán.

LeBron James sérült bokája ellenére 27 ponttal, nyolc lepattanóval és hét gólpasszal vette ki a részét a sikerből, de Drew Gooden is villogott, aki az első félidőben 19 pontot dobott, összességében huszonnéggyel zárt.

A fővárosiaknál Gilbert Arenas és Caron Butler távollétében Antawn Jamison vállalta magára a pontgyártást, és végül 31-et szerzett. A Washington a következő két mérkőzésen hazai pályán javíthat.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

RÁJÁTSZÁS:
Dallas Mavericks Golden State Warriors 112-99 Az állás: 1-1
San Antonio Spurs Denver Nuggets 97-88 Az állás: 1-1
Cleveland Cavaliers Washington Wizards 109-102 Az állás: 2-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik