LeBron James harminckilenc pontjára nem volt ellenszer Chicagóban

Vágólapra másolva!
2007.04.01. 08:31
Idegenben nyert a Cleveland Cavaliers az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 143. játéknapján a Chicago Bulls ellen. A hosszabbítás után 112-108-as végeredménnyel zárult találkozó legjobbja természetesen LeBron James volt, aki harminckilenc pontjával segítette győzelemhez csapatát.
A "gazdagon díszített" James (képünkön) 39 pontot termelt
A "gazdagon díszített" James (képünkön) 39 pontot termelt
A "gazdagon díszített" James (képünkön) 39 pontot termelt
A "gazdagon díszített" James (képünkön) 39 pontot termelt

A játéknap rangadóját keleten rendezték, ahol a legutóbbi négy mérkőzését megnyerő Chicago a Cleveland csapatát fogadta. A Cavaliers három nappal ezelőtt New Yorkban szenvedett vereséget, volt tehát mit javítani Jameséknek.

A United Centerben rendezett összecsapás első negyede minimális Bulls fölényt hozott. Főleg Tyrus Thomas pontjainak köszönhetően négypontos előnyre tett szert az egykoron legyőzhetetlennek tűnő chicagói csapat. A fiatal kosaras az első negyedben 12 pontot dobott, a mérkőzés végére pedig 27-ig jutott.

A második negyedben aztán állva hagyta ellenfelét a Cleveland. A Keleti konferencia második helyén álló csapat ebben a játékrészben tíz ponttal bizonyult jobbnak riválisánál. A megszerzett hatpontos előnyt még a harmadik negyedben megtoldották néggyel, így a záró periódus előtt tíz pont volt a vendégcsapat előnye.

A Ben Gordon (aki a mérkőzésen 37 pontig jutott) vezette Chicago azonban nem adta föl és a rendes játékidő végére ledolgozta hátrányát. Később kiderült teljesen feleslegesen.

A hosszabbításban a Chicago kezdett jobban, de LeBron James kezébe vette az irányítást. Húsz másodperccel a ráadás vége előtt sorozatban negyedik kosarával a Cavs átvette a vezetést, amit aztán a találkozó végéig nem is engedett ki a kezéből.

A mérkőzés hőse ezúttal is James volt, aki a találkozón harminckilenc pontot szerzett, ebből hetet a ráadásban, huszonöt mezőnykísérletéből pedig tizennégy célba talált.

NBA, ALAPSZAKASZ

143, JÁTÉKNAP
Chicago Bulls Cleveland Cavaliers 108-112 - hossz. u.
New Yersey Nets Philadelphia 76ers 86-82
New Orleans Hornets New York Knicks 103-94 - hossz. u.
Portland TrailBlazers Los Angeles Clippers 86-99
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik