Bejelentette Momir Ilics távozását a Veszprém

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.14. 14:25
Momir Ilics nem lesz tovább a Veszprém vezetőedzője (Fotó: Dömötör Csaba)
A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata hivatalos honlapján tudatta, hogy szerződése lejártával távozik posztjáról a csapat vezetőedzője, Momir Ilics és másodedzője, Gulyás Péter.

A Telekom Veszprém közölte, hogy nem hosszabbítja meg Momir Ilics vezetőedző és Gulyás Péter másodedző lejáró szerződését, távoznak a csapattól. A szerb vezetőedző és magyar segítője is az „Építőknél” fejezte be sikeres játékos-pályafutását, de rögtön edzősködni kezdtek a csapat utánpótlásában, s 2021-ben átvették a felnőttcsapat irányítását.

Ilics vezetésével a Veszprém a 2021–2022-es idényben ezüstérmes lett az NB I-ben, ám tavaly visszaült a trónra, az idén pedig megvédte címét, míg a Magyar Kupában a legutóbbi három kiírásban az Ilics vezette csapat diadalmaskodott.

A Veszprém elsősorban a nemzetközi porondon elért eredmények miatt nem hosszabbított Iliccsel, akinek irányításával első idényében negyedik lett a Bajnokok Ligájában az „Építők”, de a 2022–2023-as és a mögöttünk hagyott évadban sem jutott be a négyes döntőbe.

Mint ismert, a magyar rekordbajnok szurkolói az Aalborg elleni BL-kiesés után tüntetést szerveztek a vezetőséggel szemben. Ezt követően a napokban kiderült, hogy Csík Zoltánt Bartha Csaba váltja a klub vezérigazgatói posztján. Időközben pedig a román Fanatik számolt be róla, hogy a bakonyiak kivásárolják szerződéséből a Dinamo Bucuresti-et három éve irányító Xavi Pascualt, akinek a lapok szerint visszautasíthatatlan ajánlatot tettek.

Ionut Popa, a bukarestiek elnöke elismerte, hogy a spanyol szakember Veszprémbe tart, majd a klub hivatalosan is bejelentette Pascual távozását, ezt követően csak idő kérdése volt, hogy a magyar élcsapat mikor jelenti be, hogy Momir Ilics távozik a csapattól. Most történt meg, a Veszprém honlapján tudatta, hogy a vezetőség nem hosszabbítja meg Ilics és Gulyás Péter másodedző 2021-ben kötött 2+1 éves szerződését, így távoznak a csapattól.

Jómagam nem dolgoztam a két korábbi kiváló játékossal sem játékoskarrierjük, sem az elmúlt három évben, edzői munkájuk időszakában – kezdett bele a Veszprém közelmúltban kinevezett új vezérigazgatója, Bartha Csaba. Ez idáig személyükben két kiváló játékost ismertem meg, de most kiegészíteném az elmúlt napokban szerzett tapasztalataimmal, hogy mindketten fantasztikus emberek is, sok jó tulajdonsággal. Mindig nehéz egy vezető életében ilyen döntést meghozni, de a jelenlegi helyzetben ezt meg kellett tennünk a klub érdekében. Ahogy azt már korábban megtettem, most is szeretném hangsúlyozni, hogy a jövőben a játékoskeretet és az edzői stábot, igazodva a kézilabda specifikus szabályrendszeréhez, sokkal korábbi időszakban kell kialakítani. Ez a klub és az érintett személyek közös érdeke” – tette hozzá.

„Játékosokként és edzőkként fantasztikus pillanatokat éltünk át a klubnál” – olvasható Momir Ilics és Gulyás Péter közös nyilatkozata a klub honlapján. – Először is szeretnénk megköszönni a klub összes dolgozójának, akik segítettek nekünk. Nagy megtiszteltetés volt egy ilyen neves klubnál, mint a Veszprém, játékosként, majd edzőként dolgozni, és lehetőséget kapni, hogy együtt számos címet és trófeát megnyerjünk. Természetesen nagy köszönet illeti a játékosokat is az elmúlt három évben. Nélkülük nem sikerült volna ezeket a célokat elérni. Végezetül el szeretnénk búcsúzni a szurkolóinktól, és kifejezni hálánkat támogatásukért, amit ezekben az években kaptunk tőlük, hiszen EGYÜTT írtuk tovább a KLUBUNK TÖRTÉNELMÉT” – fogalmazott a posztjáról távozó edzőpáros.

Gulyás Péter viszont nem hagyja el a klubot, visszatér a veszprémi utánpótlásba.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik