Bartha Csaba a Telekom Veszprém új vezérigazgatója

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.05. 12:29
Bartha Csaba lett a Telekom Veszprém vezérigazgatója (Fotó: Nemzeti Sport)
A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata hivatalos honlapján tudatta, hogy a korábban a Győri Audi ETO KC női csapatát vezető Bartha Csaba váltja a vezérigazgatói poszton a távozó Csík Zoltánt. A szakember legutóbb a Magyar Olimpiai Bizottság operítív igazgatói feladatát látta el.

Csík Zoltán még 2018 tavaszán került a Telekom Veszprém vezetői pozíciójába, s irányítása alatt számos kiemelkedő eredményt ért el a csapat, most viszont új szakmai kihívások elé néz és távozik a klub éléről.

A három magyar bajnoki cím és öt Magyar Kupa-győzelem mellett a Veszprém ezüstérmes lett a Bajnokok Ligájában, s sportdiplomáciai eredményként Csík Zoltánt a SEHA-Gazprom-liga alelnökévé választották abban a sorozatban, melyet a bakonyiak háromszor is megnyertek.

A klub közölte, hogy a mai naptól a vezérigazgatói posztot Bartha Csaba veszi át, aki korábban több labdarúgócsapatnál dolgozott, stratégiai felsővezetőként becsatlakozott a Magyar Olimpiai Bizottság munkájába, 2016 és 2022 között pedig a Győri Audi ETO KC elnöke volt, amely háromszor is megnyerte a Bajnokok Ligáját.

„Örömmel mondtam igent a felkérésre, óriási megtiszteltetés számomra, hogy a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatójaként a csapattal nagy célokért küzdhetünk mind a hazai kupában és bajnokságban, mind a nemzetközi porondon. A Bajnokok Ligájában nem titkolt célunk szintet lépni és a végső győzelemért harcolni – erre a klubot múltbéli eredményei kétségkívül régóta predesztinálják” – mondta Bartha Csaba a klub honlapján.

„Köszönöm a tulajdonosok bizalmát, azért dolgozom majd, hogy a legjobb tudásom szerint megháláljam. A felnőttcsapat irányítása mellett természetesen az utánpótlásképzés koordinálásából is szeretném kivenni a részemet, biztos vagyok benne, hogy sikerül megtalálni a tökéletes egyensúlyt és összhangot a két terület között” – fogalmazott az újonnan kinevezett vezérigazgató.

Az idényben a Magyar Kupát és a magyar bajnokságot is megnyerő Telekom Veszprém a dán Aalborg ellen a negyeddöntőben búcsúzott a Bajnokok Ligájától, s nem jutott be a négyes döntőbe. A kiesés után a csapat többszáz szurkolója tüntetett a vezetőség és a szakmai stáb távozása mellett, ám akkor Csík Zoltán arról beszélt, nincs edzőkérdés a csapatnál. Ezt követően viszont az idény végeztével, épp a napokban derült ki, hogy a bakonyiak kivásárolják élő szerződéséből a Dinamo Bucuresti-t irányító Xavi Pascualt, aki a szerződése lejártával minden bizonnyal távozó Momir Ilicset válthatja a kispadon.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik