Aranycsatára fel! – a Győr idegenben sem esélytelen a Viborg ellen

Vágólapra másolva!
2009.05.09. 13:47
A Győri Audi ETO KC, miután sorozatban harmadszor is elért az elődöntőig, ezúttal már élt a kínálkozó lehetőséggel, és bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjébe, s ott a dán Viborggal találkozik (Kovacsicz Mónika csapata). A párharc első összecsapását ma rendezik Dániában, ahol a Győr a legalább három hónapos kényszerpihenő előtt álló Görbicz Anita nélkül kénytelen felvenni a küzdelmet ellenfelével. (A másik oldalon is lesz egy nagy hiányzó, a klasszis átlövő Bojana Popovics személyében) Így sem esélytelen persze a magyar csapat, akár az idegenbeli bravúr sem lenne meglepő, végső sikerével pedig a győri csapat a hagyományos csapatsportágakban a 11. magyar győztes lehet a legrangosabb európai kupasorozatban. Az első felvonás előtt a főszereplők elemzik az esélyeket.
A győri közönség buzdítására a hazai visszavágón is nagy szükség lesz
Fotó: Czagány Balázs (archív)
A győri közönség buzdítására a hazai visszavágón is nagy szükség lesz
A győri közönség buzdítására a hazai visszavágón is nagy szükség lesz
Fotó: Czagány Balázs (archív)
A győri közönség buzdítására a hazai visszavágón is nagy szükség lesz

„Szerencsére már nem fáj túlságosan a térdem, ezért csapatorvosunk megengedte, hogy társaimmal tartsak a BL-meccsre – mondta a Győr pénteki, már Aalborgban tartott edzését két mankóra támaszkodva figyelő Görbicz Anita. – Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem fáj a lábam, főleg ha be kell hajlítanom, de járni így is tudok, és az orvos szerint ennyit kibír a sérült térdem.”
Ami már most is biztosan kijelenthető, Görbicz nem lehet ott a pályán a Veszprémben megrendezendő visszavágón sem, de puszta jelenlétéből is erőt meríthet a csapat.

„Az MRI-vizsgálat nem mutatta ki pontosan, mennyire és miként szakadt be vagy el a térdszalagom, ezért bele kell néznie Balogh doktornak az ízületbe. Ha pótolni kell részben vagy egészben a szalagot, fél évig is eltarthat a lábadozásom, ha egyszerűbb beavatkozással is rendbe tehető, csupán három hónapot kell kihagynom. Az viszont biztos, hogy sem jövő szombaton Veszprémben a BL-visszavágón, sem a bajnokság további meccsein nem léphetek pályára” – nyilatkozta Görbicz a Nemzeti Sportnak.

„A sérült Görbicz Anita nélkül nehéz lesz átlépni az aranykaput, de nem lehetetlen. Ehhez jó eredményt kell elérni szombaton. A Győrtől ez elvárható, mert a csapat mentalitásának alapja, hogy mindenhova nyerni megy” – mondta Vanyus Attila klubelnök.

erős északiak

A mintegy 8-8.5 millió euróból gazdálkodó Viborg HK hazája egyik legeredményesebb csapata: 11-szer nyert dán bajnokságot, hétszer Dán Kupát. A BL-ben 2006-ban végzett az élen, a Krim Ljubljanát verte meg, s ebben az évben a Szuperkupát is megszerezte. Az EHF-kupát 1994-ben a DVSC ellen, 1999-ben és 2004-ben a Győrrel szemben hódította el. A dán bajnokságban döntőbe jutott, s május 23-án kezdi a három szerzett pontig tartó párharcot az Aalborggal.
„Célunk nem változott, hiszen nem csupán szoros eredményt szeretnénk elérni Dániában, hanem győzni akarunk – mondta Konkoly Csaba. – Ha viszont olyan visszafogottan játszunk, mint kedden a Fradi ellen, akkor saját dolgunkat nehezítjük meg. És ez független Görbicztől. A Viborgot ismerjük, tiszteljük rutinját, tudását, de arra nincs okunk, hogy tartsunk tőle.”

Pálinger Katalin szerint az olykor hullámzó védekezésüknek ezúttal hatvan percig kell nagyon jól működnie. Ugyanakkor két rendkívül kemény, a végsőkig kiélezett csatát vár a döntőtől.

A viborgiak magyar jobbszélsője, a volt győri Kovacsicz Mónika örült, hogy régi csapattársaival találkozhat.

„Jobb, hogy a Győrrel vívjuk a döntőt, mintha a Hypo lenne az ellenfelünk. A magyarokról az a vélemény Viborgban, hogy – hozzánk hasonlóan – a játékos és nem a túlzottan durva erőkézilabdát játssza. Mindkét csapat gyors és technikás, valamint arra törekszik, hogy lerohanásokból legyen eredményes” – mondta Kovacsicz a Nemzeti Sportnak.

Henriette Mikkelsen, a dánok balszélsője is izgatottan várja a döntő első mérkőzését.

„Örülök, hogy a Győrrel és nem a Hypóval találkozunk. Szerintem jobban fekszik nekünk a játékstílusuk. Bármi történhet egy BL-fináléban, a Győr nagyjából azonos a magyar válogatottal, ráadásul fantasztikus a hazai közönségük” – mondta Mikkelsen.

A finálé visszavágóját május 16-án a Veszprém Arénában rendezik.

A 16:15 órakor kezdődő mérkőzésről online közvetítésben számolunk be.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

DÖNTŐ
Első mérkőzés (május 9., Aalborg): Viborg HK (dán)–Győri Audi ETO, 16.15 (tv: Viasat3)
Visszavágó (május 16., Veszprém): Győr–Viborg, 16.15 (tv: Viasat3), minden jegy elkelt
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik