Női kézi: a Győri ETO kivásárolja a Viborg szélsőjét – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.01.21. 13:09
null
Emilie Hovden a nyáron csatlakozhat az ETO-hoz (Fotó: Imago)
A dán Viborg Stifts Folkeblad regionális napilap értesülése szerint a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata a nyáron kivásárolhatja szerződéséből a Viborg 26 éves norvég válogatott jobbszélsőjét, Emilie Hovdent.

A dán lap információja szerint mindössze egy idény után távozhat a Viborgtól a norvég jobbszélső, Emilie Hovden, A Storhamartól érkezett 26 éves játékos eddig 14 meccsen 84 gólt lőtt a dán csapat színeiben, és tagja volt a 2021-es vb-győztes és a 2022-es Eb-aranyérmes norvég válogatottnak.

A hírek szerint a nyáron a Győri ETO kivásárolhatja jelenlegi szerződéséből, amely 2024 nyaráig szól. A tárgyalások jelenleg is zajlanak, az átigazolási díj még nem ismert, de a lap szerint várhatóan kevesebb lesz, mint amennyit az Esbjerg fizetett azért, hogy már most a soraiban tudja a válogatott kapust, Anna Kristensent.

Az ETO új edzője, Ulrik Kirkely valószínűleg jól ismeri a kiszemeltet a dán bajnokságból. Hovden nyári érkezése azonban több kérdést is felvet, miután a Győr a napokban hosszabbított három évvel Győri-Lukács Viktóriával, míg poszttársa, Faluvégi Dorottya szerződése is érvényes a következő idényre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik