Női kézi: fél évre kidőlt a Győri ETO nyári érkezője

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2022.05.29. 12:00
null
Haugsted akcióban a legutóbbi világbajnokságon (Fotó: AFP)
Vállsérülése miatt több hónapos kényszerpihenő vár a Viborg női kézilabdacsapatának dán válogatott kulcsemberére, Line Haugstedre, aki a nyáron csatlakozik a Győri ETO-hoz.

Mint beszámoltunk róla, Haugsted a dán bajnokság elődöntőjében sérült meg, a 27 éves átlövő-védő kiválása után a Viborg el is bukta az Esbjerggel vívott párharcot. A játékos hangosan üvöltött a fájdalomtól, már ekkor sejteni lehetett, hogy komoly baj van, ezt erősítette meg a legutóbbi nyilatkozata is.

Előreláthatólag fél évet vesz igénybe a felépülésem, kedden műtenek. Az orvosok szerint szükség van a beavatkozásra ahhoz, hogy a karom újra jól működjön” – mondta Haugsted a dán Tv2-nek.

A válogatott játékos pontosabbat majd az operáció utánra ígért, de az biztos, hogy az új idény első felében nem számíthat rá az ETO, és ha beigazolódik a kihagyás mértéke, akkor a novemberi Európa-bajnokságon is erősen kérdéses a részvétele.

Jelenlegi klubja, a Viborg egyébként 1–1-re áll a Herning-Ikasttal szembeni bronzcsatában.

Haugsted szerződtetését januárbanjelentette beBartha Csaba, a Győri ETO akkori elnöke. A 2021-es világbajnokságon bronzérmet szerző kézilabdázó 2024-ig szóló megállapodást kötött a Rába-parti együttessel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik