Női kézi: súlyosnak tűnő sérülést szenvedett a Győr leendő játékosa

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.19. 11:34
null
Line Haugsted (11) vállsérülést szenvedett (Fotó: AFP)
Megsérült Line Haugsted, a Viborg női kézilabdacsapatának dán játékosa, aki a következő idénytől a Győri Audi ETO KC-t erősíti.

 

Szerdán a Viborg hazai pályán az Esbjerggel csapott össze a dán bajnokság rájátszásának elődöntőjében. Az első mérkőzésen 31–31-es döntetlen született, a tegnapi visszavágón a Viborg hat góllal is vezetett, végül az Esbjerg 22–26-ról fordítva 29–28-ra nyert.

Haugsted a helyi beszámolók szerint remekül játszott, nyolc gólt dobott, ám az összecsapás vége előtt nyolc perccel megsérült, kiugrott a válla. A 27 éves átlövő-védőhöz azonnal orvosi segítséget kellett hívni, és visszatették a vállát.

„Óriási balszerencse ez számára
– idézi a dán TV2 Kristina Jörgensent, a Viborg játékosát, aki a könnyeivel küzdött az interjú során. – Még nem láttam ilyen jól játszani. A válla nem volt a helyén, üvöltött a fájdalomtól. Remélem, mihamarabb rendbe jön!”

Jakob Vestergaard, a Viborg vezetőedzője szerint Haugsted a mostani idényben már nem léphet pályára, ám bízik benne, a következő évad nyitányára felépül – igaz, Haugsted akkor már nem a dán csapat játékosa lesz.

„Egyértelmű, a sérülése befolyásolta a végeredményt. Nyolc gólt dobott, s nem mellesleg a világ legjobb védője. Egy csapat sem viselné el a hiányát. Olyan, mintha az Esbjerg Henny Reistad nélkül játszana” – tette hozzá a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes dán tréner.

Az Esbjerget irányító Jesper Jensen – aki egyben a dán válogatott szövetségi kapitánya – egyetértett kollégájával, Haugsted kiválása megváltoztatta a játék képét.

„Haugsted sérülése sajnálatos, nehéz nem gondolni rá, főleg a csapattársainak. A válogatottból jól ismerem. A Viborgnak nem könnyű most” – mondta Jensen.

Haugsted szerződtetését januárban jelentette be Bartha Csaba, a Győri ETO akkori elnöke. A 2021-es világbajnokságon bronzérmet szerző kézilabdázó 2024-ig szóló megállapodást kötött a Rába-parti együttessel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik