Cavendish elkezdte: a brit simán nyerte meg a 2. szakaszt

Vágólapra másolva!
2009.07.05. 18:07
A brit Mark Cavendish nyerte meg a 96. Tour de France második, Monaco és Brignoles közötti 187 kilométeres szakaszát, az összetettben pedig továbbra is a svájci Fabian Cancellara vezet.
Cavendisht nem tudták megszorítani
Fotó: Reuters
Cavendisht nem tudták megszorítani
Cavendisht nem tudták megszorítani
Fotó: Reuters
Cavendisht nem tudták megszorítani

A nyitó napi 15.5 km-es egyéni időfutam után a második szakaszon a sprinterek első nagy csatájára lehetett számítani, ebből azonban nem lett semmi. Mármint a csatából. Cavendish ugyanis – kihasználva csapata tökéletes munkáját és saját képességeit – egészen simán nyerte meg a Monaco és Brignoles közötti etapot, a második, illetve harmadik helyen befutó Tyler Farrarnak és Brice Feillunek esélye sem volt megelőzni a hosszú hajrába kezdő britet, aki a tavalyi Touron négy szakaszgyőzelmet gyűjtött be.

A 187 km-es táv nagy részében egy négytagú szökevénycsoport – Stef Clement, Cyril Dessel, Jussi Veikkanen és Stéphane Auge – haladt az élen, de a mezőny végül beszippantotta őket. Cavendish erőfölénye miatt a kedélyeket mindössze az utolsó kilométeren történt bukás borzolta.

Az összetett élén egyelőre nincs változás, továbbra is a svájci Fabian Cancellara vezet Alberto Contador és Bradley Wiggins előtt. Lance Armstrong a 10. helyen áll 40 másodperces hátránnyal.

A mezőnyre hétfőn 196.5 km vár Marseille és La Grande-Motte között.

TOUR DE FRANCE

2. szakasz. Monaco–Brignoles (187 km)
1. Mark Cavendish (brit, Team Columbia) 4:30:02 ó, 2. Tyler Farrar (amerikai, Garmin-Slipstream) azonos idővel, 3. Romain Feillu (francia, Agritubel) a. i.
AZ ÖSSZETETT ÁLLÁSA
1. Fabian Cancellara (svájci, Saxo Bank) 4:49:41 ó, 2. Alberto Contador (spanyol, Astana) 18 mp hátrány, 3. Bradley Wiggins (brit, Garmin-Slipstream) 19 mp h. ...10. Lance Armstrong (amerikai, Astana) 40 mp h.
A gyorsasági pontversenyben: 1. (zöld trikóban) Cavendish 35 pont, 2. Farrar 30, 3. Feillu 26
A hegyi pontversenyben: 1. (pöttyös trikóban) Jussi Veikkanen (finn, Francaise de Jeux) 9, 2. Tony Martin (német, Columbia-HTC) 2, 3. Cyril Dessel (francia, AG2R) 1
A legjobb huszonöt éven aluli versenyző: 1. (fehér trikóban) Roman Kreuziger (cseh, Liquigas) 20:04, 2. Martin 1 mp h., 3. Nibali (olasz, Liquigas) 5 mp h.
A csapatversenyben: 1. Astana 14:29:52, 2. Saxo Bank 31 mp h., 3. Garmin-Slipstream 44 mp h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik