Jégkorong: Galló szerint a válogatottnak van esélye a bennmaradásra a vb-n

Vágólapra másolva!
2024.10.03. 18:54
Galló Vilmos (Fotó: Imago Images)
Galló Vilmos szerint a magyar férfi jégkorong-válogatottnak van esélye a bennmaradásra a májusi, svéd-dán közös rendezésű elit-világbajnokságon.

A finn élvonalbeli KooKoo játékosa csütörtökön az M1 aktuális csatornán úgy fogalmazott, a május közepén kinevezett Majoross Gergely szövetségi kapitány nagyon jó energiákat és nagyon jól átgondolt taktikát hozott a csapatba.

„A taktika tavaly nem volt mindig a helyén. Inkább csak a tűz vitt előre, de néha eléggé bután szaladgáltunk ide-oda” – idézte fel a kanadai Don MacAdam kapitányi időszakát, amely ennek ellenére feljutással zárult.

Galló hozzátette, remélhetőleg elérik a bennmaradást az elitmezőnyben, ha képesek lesznek a májusi, bolzanói sikerre építeni és ugyanúgy egy irányba húznak, akkor lesz esélyük rá. Szerinte a Kazahsztán és a Norvégia elleni mérkőzések dönthetnek, de a többi meccsen is helyt kell állniuk.

„Minden esélyünk megvan rá, hogy egy új csodát vigyünk véghez” – szögezte le.

Galló három évet töltött Svédországban, mielőtt visszatért a finn élvonalba. Elismerte, a svéd bajnokságban nem ment neki úgy a játék, ahogy akarta, és Finnországban nem egy új csapathoz szeretett volna igazolni, hanem olyan helyre, amit már ismer, és ahol szeretik.

„Nagyon jól érzem magam itt, nagyon szeretem az országot és a kultúrát, ezért is szerettem volna visszatérni. Ami a játékot illeti, jól kezdtük a szezont, de a pontjaink ezt még nem tükrözik annyira, viszont van még több mint ötven meccsünk” – mesélte.

A csatár 2019 és 2021 között már játszott a finn csapatban, amelynél áprilisban három idényre szóló szerződést írt alá.

A KooKoo öt győzelemmel és három vereséggel kezdte a szezont, Galló két gólnál és négy gólpassznál tart. Elmondása szerint fiatal csapatuk van, amely annyit korcsolyázik a meccseken, amennyit csak lehet, ő pedig nagyon élvezi a játékot és sok lehetőséget kap.

Mint kifejtette, a svéd ligában nagyon nagy hangsúly van a védekezésen, a finneknél viszont több a helyzet, több a gól és több idő van a korongtartásra.

Kouvola város csapata az előző idényben nem jutott be a rájátszásba, ez nagy csalódás volt, és elhangzott: azt akarják, hogy ez soha többé ne forduljon elő, ennek érdekében sok új játékos érkezett a nyári szünetben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik