Sárhidán ZTE-csillagok jelenlétében állt össze a megszűnt csapat

CSILLAG PÉTERCSILLAG PÉTER
Vágólapra másolva!
2024.05.21. 12:09
Fotó: Hegedüs Enikő
Hátsó füves futballmentő túra: a 715 lakosú göcseji faluban három éve nincs labdarúgás, pünkösdhétfőn újra benépesült a pálya.

Több mint százan voltak tanúi pünkösdhétfőn a három éve feloszlott sárhidai csapat visszatérésének: a Hátsó füves futballmentő túra újabb állomásán, a 715 lakosú göcseji faluban nagy érdeklődés mellett, sportszerű hangulatban mérkőzött meg egymással Sárhida és a Zalai Főnix utazó misszIós csapat, a találkozó 3–1-es vendéggyőzelmet hozott. Péter Zoltán korábbi válogatott játékos és Kocsárdi Gergely, a ZTE egykori magyar bajnok labdarúgója emelte az esemény fényét, házigazdaként Nagy Marianna polgármester asszony köszöntötte a jelenlévőket, az újra benépesülő pálya és a program előkészítéséért Bognár Zoltán és Nagy Dániel dolgozott sokat. 

Fotó: Hegedüs Enikő

A mérkőzést néptáncbemutató vezette fel, a szünetben huszonegy gyermek részvételével zajlott tizenegyesrúgó-verseny, a győztes Jónás Erik a Magyar Labdarúgó-szövetség által küldött ajándék labdát vette át a zalai szervezőktől, Hegedüs Enikőtől és Szabó Zoltántól. A sárhidai futballünnep alkalmat kínált a helyi labdarúgás emlékeinek bemutatására, a tematikus tablókiállítás előterében Bóbics László moderálása mellett Bakos Tibor, a Sárhida SE korábbi elnöke, Dömötör István korábbi játékos és Kása Tibor egykori csapatkapitány idézte fel az emlékezetes mozzanatokat. 

Fotó: Hegedüs Enikő

A Hátsó füves futballmentő túra május 25-én, szombaton Zalaszántón folytatódik a Zalai Főnix közreműködésével, majd ismét az ország keleti felében áll ösze egy megszűnt csapat: június 2-án a tizenkét éve feloszlott Nagyszekeres csap össze a Telek Andrással megerősített Szatmári Főnix-szel. A programsorozat részleteiről és az aktualitásokról a Hátsó füves Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik