Vb 2014: hátrányból nyert Horvátország, győztek a belgák

Vágólapra másolva!
2013.03.26. 22:45
A világbajnoki selejtezősorozat A-csoportjában bár Gareth Bale tizenegyesével vezetést szerzett Wales, Horvátország fordított és idegenben nyert 2–1-re. A csoport másik mérkőzésén Belgium 1–0-ra nyert Macedónia ellen.

Wales–HorvátországWales–Horvátország

A pénteki játéknapon Horvátország hazai környezetben 2–0-ra legyőzte Szerbiát, így tartja a lépést Belgiummal. A rangadón aratott győzelem nem csak erkölcsileg volt fontos, hanem a három pont begyűjtésével óriási lépést is tettek afelé, hogy a csoport első két helyének valamelyikén végezzenek.

Az első félidő nem éppen úgy sikerült, ahogy azt a vendégek elképzelték: a hazaiak a 21. percben egy büntető révén megszerezték a vezetést, az ítélet végrehajtó Gareth Bale jóvoltából. A szünet végéig már nem tudott megújulni a horvát válogatott, így egygólos walesi előnnyel mehetek pihenőre a csapatok.

A második félidőben aztán egy kis szerencsével sikerült egyenlítenie a vendégeknek: az Olypmic Lyon játékosa, Dejan Lovren 25 méterről eleresztetett lövése – a hazaiak kapusa kissé mellé nyúlt – talált utat a walesiek kapujába, 1–1.

A mérkőzés vége előtt a vezetést és ezzel a győzelmet is megszerezték a vendégek, Eduardo ugrott ki a védők között, és lőtte a labdát a kapus lába között a hálóba, 1–2.

WALES–HORVÁTORSZÁG 1–2 (1–0)
Swansea, Liberty Stadion. Vezette: Luca Banti (olasz)
WALES: Myhill – Gunter, A. Williams, Collins, Davies – A. King (Church, 84.), Ledley, J. Williams, Bale – Robson-Kanu (A. Richards, 64.), Bellamy. Szövetségi kapitány: Chris Coleman
HORVÁTORSZÁG: Pletikosa – Srna, Corluka, Strinic (Olic, 73.), Lovren – Rakitic, Modric, Badelj (Schildenfeld, a szünetben), Sammir (Kovacic, 61.) – Mandzukic, Eduardo. Szövetségi kapitány: Igor Stimac
Gólszerző: Bale (21. – 11-esből), ill. Lovren (77.), Eduardo (87.)

Belgium–Macedónia

A hazaiak csoportelsőként várhatták a macedónok elleni mérkőzést, igaz mindössze jobb gólarányuk miatt előzik meg a szintén 13 pontos Horvátországot. A selejtezősorozatban eddig mindössze egy gólt kaptak – azt is a horvátok elleni döntetlen során –, az ellenfelek kapujában azonban tízszer találtak be, így érthetően a fogadóirodák is belga győzelmet jósoltak.

A hazaiak ennek megfelelően a mérkőzés első percétől kezdve irányították a játékot, a macedónok hősies védekezésének köszönhetően azonban a helyzetek ellenére nem sikerült előnyt szerezniük a szünet előtt.

A második félidőben aztán sikerült megszereznie Belgiumnak a vezetést: a 62. percben az angol élvonalbeli Chelsea fiatal középpályása, Eden Hazard volt eredményes.Több gól már nem született a mérkőzésen, így belgák Horvátországgal azonos pontszámmal vezetik a csoportot.

BELGIUM–MACEDÓNIA 1–0 (0–0)
Brüsszel,
Baldvin király Stadion. Vezette: Olegario Benquerenca (portugál)
BELGIUM: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vermaelen, Vertonghen – De Bruyne, Dembélé (Chadli, 56.), Hazard (Fellaini, 92.), Witsel – Mertens (Mirallas, a szünetben), Benteke. Szövetség kapitány: Marc Wilmots
MACEDÓNIA:
Pacsovszki – Noveszki, Georgievszki, Sikov, Risztovszki (Todorovszki, 70.) – Gligorov, Taszevszki (Haszani, a szünetben), Ibraimi, Ivanovszki – Pandev, Tricskovszki (Trajkovszki, 65.). Szövetségi kapitány: Csedomir Janevszki
Gólszerző: Hazard (62.)

AZ ÁLLÁS
1. Belgium 6
5
1 11– 1 +10
16
2. Horvátország 6
5
1 10–3 +7
16
3. Szerbia
6
21
3
8–7+17
3. Wales 6
2 4
6–14 –8
6
5. Macedónia 6
1 1 4
3–7 –4
4
6. Skócia 6
2 4
3– 9 –6
2

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik