Vb 2022: saját vejét hagyta ki a keretből az ausztrál kapitány

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2022.11.08. 16:42
null
Hiába a családi viszony, Trent Sainsbury kimaradt Graham Arnold világbajnoki keretéből (Fotó: Getty Images)
Ahogyan arról már beszámoltunk, az ausztrál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Graham Arnold kijelölte 26 fős keretét a katari világbajnokságra. A szakvezető hivatalos sajtótájékoztatóján szóba került Trent Sainsbury kihagyása is – a játékos történetesen Arnold lányának a férje, unokáinak az édesapja.

 

Az 58-szoros válogatott Sainsbury jelenleg éppen Katarban futballozik, az élvonalbeli al-Vakrát erősíti. A rutinos középhátvéd a 2018-as világbajnokságon meghatározó kerettag volt, igaz, akkor még nem Arnold irányította az ausztrál válogatottat.

Sainsbury 2017-ben vette feleségül Arnold lányát, Elissát. A párnak azóta két gyereke is született. A szövetségi kapitány részletesen megindokolta a döntését a sajtótájékoztatóján:

„Nyilvánvalóan nagyon nehéz volt meghoznom ezt a döntést. Beszéltem Trenttel, hetek óta nem lépett pályára. Helyette olyan játékosokat hívtam be, mint Harry Souttar vagy éppen Kye Rowles, akik nagyszerű formában vannak és lesznek is a tornán” – nyilatkozta az 59 esztendős Arnold.

„Trent megértette a helyzetet, de ismétlem, nem volt egyszerű kihagynom. Így is lesz négy és fél belső védőnk Katarban, hiszen Thomas Deng nemcsak a szélen, hanem a védelem közepén is bevethető. Olyan csapatot akartam, amely képes alkalmazkodni.”

Nem Sainsbury az egyetlen hiányzó az ausztráloknál, aki meglepetésnek nevezhető: a West Bromban futballozó Tom Rogic és a veterán kapus, Mitch Langerak sem fért be Arnold keretébe.

Ausztrália számára november 22-én kezdődik a vb, az első fordulóban a címvédő Franciaország lesz az ellenfele.

AUSZTRÁLIA VILÁGBAJNOKI KERETE
KAPUSOK: Maty Ryan
(FC Köbenhavn – Dánia),Andrew Redmayne(Sydney FC),Danny Vukovic(Central Coast Mariners)
VÉDŐK: Milos Degenek(Columbus Crew – Egyesült Államok),Aziz Behich(Dundee United – Skócia),Joel King(OB – Dánia),Nathaniel Atkinson(Hearts – Skócia),Fran Karacic(Brescia – Olaszország),Harry Souttar(Stoke City – Anglia),Kye Rowles(Hearts – Skócia),Bailey Wright(Sunderland – Anglia),Thomas Deng(Albirex Niigata – Japán)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Aaron Mooy(Celtic – Skócia),Jackson Irvine(St. Pauli – Németország),Ajdin Hrustic(Hellas Verona – Olaszország),Keanu Baccus(St. Mirren – Skócia),Cameron Devlin(Hearts – Skócia),Riley McGree(Middlesbrough – Anglia)
TÁMADÓK: Awer Mabil(Cádiz – Spanyolország),Mathew Leckie(Melbourne City),Martin Boyle(Hibernian – Skócia),Jamie Maclaren(Melbourne City),Jason Cummings(Central Coast Mariners),Mitchell Duke(Fagiano Okajama – Japán),Garang Kuol(Central Coast Mariners),Craig Goodwin(Adelaide United)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Graham Arnold

D-CSOPORT
November 22., 14.00
al-Rajján,
Education City Stadion
Dánia–Tunéziax–x
November 22., 20.00
al-Vakra,
al-Dzsanúb Stadion
Franciaország–Ausztráliax–x
November 26., 11.00
al-Vakra,
al-Dzsanúb Stadion
Tunézia–Ausztráliax–x
November 26., 17.00
Doha,
974 Stadion
Franciaország–Dániax–x
November 30., 16.00
al-Rajján,
Education City Stadion
Tunézia–Franciaországx–x
November 30., 16.00
al-Vakra,
al-Dzsanúb Stadion
Ausztrália–Dániax–x
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik