Amputáltatta az ujját, hogy ott lehessen az olimpián

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.07.19. 07:24
Matthew Dawson a harmadik olimpiájára készülhet (Fotó: Getty Images)
Az ujját adta az olimpiáért Matthew Dawson ausztrál gyeplabdázó, akit választás elé állítottak az orvosok: csak akkor kap esélyt a párizsi szereplésre, ha amputáltatja a nemrég eltört ujját.

A sérülés elszenvedését követően rehabilitációba kezdett Dawson, de az orvosok jelezték neki, hogy a gyógyulási folyamat hosszú lesz, és az olimpiára nem fog felépülni. A 30 éves sportoló a további lehetőségekről is faggatta a szakembereket, és végül abban maradtak, hogy ha a gyűrűsujjának utolsó percét amputálják, játékra alkalmas állapotba tud kerülni az olimpia idejére.

„Minden részletet ismertem, amikor meghoztam a döntést. Ezzel nemcsak az olimpiára kaptam esélyt, hanem arra is, hogy jobbá tegyem az életemet” – mondta egy ausztrál tévéműsorban Dawson.

Colin Batch, az ausztrál gyeplabda-válogatott szövetségi kapitánya elmondta, a sportoló maga hozta meg a döntést, méltatta a játékosát, akinek a helyében ő nem lett volna képes erre.

Dawsonnak ez lesz a harmadik olimpiája, három éve Tokióban a döntőig jutott a Kookaburrasszal (ez az ausztrál gyeplabda-válogatott beceneve), ott szétlövéssel kapott ki Belgiumtól. 

Az amputált ujján védőt hord (Fotó: Channel7)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik