Vb 2014: Van Persie még nincs százszázalékos állapotban

Vágólapra másolva!
2014.06.04. 11:08
Robin van Persie még nincs százszázalékos állapotban, de Louis van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bízik benne, hogy a világbajnokság rajtjára abban lesz.

„David Moyes engedélyével a holland szövetség orvosi stábja vehette őt kezelésbe, és végig ellenőrizhettük a gyógyulási folyamatot" – mondta Van Gaal, aki mint ismeretes, a vb után az elbocsátott Moyes örökébe lép a Manchester United menedzseri posztján.

Van Persie hat hetet hagyott ki márciusi térdsérülése miatt, de a bajnokság hajrájára visszatért a Unitedbe, gólt is szerzett, majd a kapuba talált a válogatott legutóbbi két felkészülési mérkőzésén is – igaz, egyik találkozót sem játszotta végig.

„Nem vártunk ennyit (sem), mivel a sérülés elég csúnya volt. Egyelőre nincs százszázalékos állapotban, de még van időnk, és szerintem a világbajnokságra abban lesz" – osztotta meg optimizmusát az újságírókkal Van Gaal.

Hollandia – amely a június 12-én kezdődő világbajnokságon Spanyolországgal, Chilével és Ausztráliával lesz egy csoportban – szerda este Amszterdamban Walesszel vív felkészülési mérkőzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik