Toni Kroos elárulta, Van Gaal miatt igazolt a Real Madridba

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.09.26. 19:33
Toni Kroos majdnem a Manchester Unitedet választotta tíz évvel ezelőtt (Fotó: Getty Images)
A nyáron visszavonult Toni Kroos elárulta, közel állt ahhoz, hogy a Manchester Unitedbe igazoljon, ám Louis van Gaal kinevezése miatt a Real Madridot választotta.

Toni Kroos 2014 nyarán szerződött a Bayern Münchentől a Real Madridhoz, de a történet majdnem teljesen máshogy alakult – idézte fel az esetet cikkében a barcelonai székhelyű Sport.

A világbajnok középpályás az öccse, Felix podcastjében mesélte el, már megegyezett David Moyesszal, a Manchester United akkori menedzserével, hogy az angol klubhoz szerződik, de aztán a skót menedzsert kirúgták, s helyette kinevezték Louis van Gaalt.

„Elbocsátották David Moyest, akivel a müncheni otthonomban, a kanapén beszélgettünk a szerződtetésemről. Nagyon szimpatikus volt, hogy meglátogatott a feleségével. Aztán Van Gaal lett az edző, és mind a ketten udvariasan nemet mondtunk” – árulta el a hatszoros Bajnokok Ligája-győztes, 34 éves korábbi játékos, egyértelműen utalva arra, hogy egyikük sem vágyott a közös munkára.

Kroos és Van Gaal korábban egyébként dolgozott együtt, hiszen a holland tréner 2009 és 2011 között ült a Bayern kispadján, akinek az első idényében a német futballista még kölcsönben a Bayer Leverkusenben szerepelt. A 2010–2011-es szezonban viszont már 33 mérkőzésen pályára lépett Van Gaal irányítása alatt, viszont különböző posztokon kellett futballoznia, a holland szakember nem igazán találta meg a helyét a pályán.

Toni Kroos végül 25 millió eurós vételár mellett a bajoroktól a királyi gárdához igazolt, amelyben 10 év alatt 465 mérkőzésen 28 gólt és 99 gólpasszt jegyzett, s öt BL-győzelem mellett többek között négyszer nyerte meg a spanyol bajnokságot és egyszer a Király-kupát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik