Németország: a DFB tárgyalt Nagelsmann-nal, de nem egyeztek meg – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.18. 18:50
null
Egyelőre nincs megegyezés Nagelsmann-nal (Fotó: Getty Images)
A Bayern München év elején menesztett vezetőedzőjével, Julian Nagelsmann-nal tárgyalt a Német Labdarúgó-Szövetség (DFB) azt követően, hogy bő hete menesztette a válogatott éléről Hansi Flicket. A 36 éves tréner nem zárkózott el a lehetőségtől, de az egyeztetések elhaltak, amikor a leendő szövetségi kapitány fizetésére terelődött a szó – írta meg a Kicker.

 

Külön csavart jelent a történetben, hogy Nagelsmann papíron még mindig a Bayern alkalmazásában áll – a fizetését is megkapja a bajoroktól –, így a szövetségnek ki kéne fizetnie a tízmillió eurós kivásárlási árát, de a rekordbajnok – feltéve, hogy a DFB megegyezik Nagelsmann-nal – hajlandó eltekinteni ettől a részlettől a válogatott kedvéért.

A német szövetség évi négymillió eurót ajánlott a 36 éves edzőnek, aki jelenleg évi körülbelül hétmillió eurót keres a bajoroknál, így érthető, miért nem harapott rá az ajánlatra.

Eközben a német labdarúgó-válogatott két korábbi ikonikus alakja, Michael Ballack és Bastian Schweinsteiger is a 72 esztendős holland edző, Louis van Gaal kinevezése mellett tört lándzsát – annak dacára, hogy e lépés szakítana a hagyományokkal, hiszen eddig csak német tréner ült a (nyugat)német válogatott kispadján. (Az egykori keletnémet válogatottén viszont két magyar is: Gyarmati János és Sós Károly.)

„A válogatott kispadjára a legjobbak közül kell kiválasztani a megfelelő embert. Én tapasztalt edzőt neveznék ki a nemzeti csapat élére, és ebben a tekintetben Van Gaal kiemelkedik a mezőnyből. Nyilván nem egyszerű személyiség, de ez szerintem egyenesen az előnyére válik. Van Gaal szinte minden tekintetben a megfelelő választás. Tisztelik a játékosok, ismeri az edzői szakma csínját-bínját, és gyakorlatilag már mindent átélt a futballban. Persze azt külön meg kell szokni, hogy holland útlevele van” – idézi a vb- és Eb- ezüstérmes középpályást az AS.

„Szerintem Louis van Gaal kinevezése lenne a legjobb döntés a válogatott szempontjából – visszhangozta egykori csapattársa véleményét Bastian Schweinsteiger. – Olyan figuráról van szó, aki számos nagy csatár megnyert már, elég csak a katari vébére visszagondolni, milyen messzire vezette a holland válogatottat. A nemzeti csapatnak karakán edzőre van szüksége, és ez szerintem rendkívül fontos. Egy olyan karakterre van szükség, aki képes feltüzelni a fiúkat, amikor nem megy jól a játék.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik